A MEDinnovest az Alliance Jura-Hongrie első befektetése

2014. szeptember 24. 17:13
A kockázati tőkealap 420 millió forinttal szállt be egy egészségügyi vállalkozásba.

Az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. strukturált befektetést hajtott végre az egészségipari területen működő MEDinnovest Zrt.-ben – jelentette be a Jeremie-program harmadik körében részt vevő alap. Elképzeléseik szerint a befektetés a gyógyszervizsgálati tevékenység nemzetközi expanzióját és új megvalósítási struktúrába való összpontosításosát finanszírozza 420 millió Ft értékben. 

A 2014-ben létrejött MEDinnovest integrátorként fogja össze a betegellátást, a gyermekgyógyászati kutatás-fejlesztést és a szakterületén igényként jelentkező orvosieszköz-fejlesztéseket. Ennek megfelelően a cégcsoport tevékenységének egyik ágát a magánklinikai- és járóbeteg-ellátás, azaz az egészségügy hagyományos szolgáltatásai képezik, a másikat a magas hozzáadott értékű, nemzetközi piaci kapcsolatokon alapuló gyógyszervizsgálati (klinikai farmakológiai) tevékenység, a harmadik, feljövőben lévő terület pedig az előző két tevékenységhez szervesen kapcsolódó orvosieszköz-fejlesztés.

„A gyermekgyógyászatban a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett az új kezelési technológiák, gyógyszerfejlesztések száma. Ezen a dinamikusan bővülő piacon, a gyermekgyógyászati klinikai kutatások területén szeretnénk néhány éven belül piacvezetők lenni” – mondta Skorán Ottó, a MEDinnovest Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az orvos-szakmai tulajdonosi kör érdekeltségébe tartozó cégcsoporthoz tartozik az 50 éves múlttal rendelkező Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, amely 2007 óta vegyes (magán és állami) finanszírozásban látja el a hozzá forduló gyermekeket, és emellett jelentős piaci tapasztalatokkal rendelkezik a klinikai farmakológiai szolgáltatások területén. „A társaság orvos-szakmai menedzsmentje korábban már felépített és értékesített egy hasonló tevékenységű vállalkozást, így céljaik megvalósításához a tapasztalat és a kapcsolatrendszer rendelkezésre áll. A mi dolgunk, hogy további fejlesztések és akvizíciók előkészítésével, társfinanszírozásával segítsük elő a MEDinnovest gyors növekedését” – nyilatkozta Makra Zsolt, az alapkezelő befektetési igazgatója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés