Vinnai Balázs, az IND alapítója lett az év üzletembere

2013. november 17. 9:30
Vinnai Balázst, az IND Group pénzügyi technológiai szolgáltató vállalat alapítóját és ügyvezetőjét választották az év üzletemberének Magyarországon, az EY által díjazottak névsorát szombaton este hirdették ki.

A Példakép elismerést Majoros Béla József, a Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója, a Merész újító díjat Árvai Péter, a Prezi.com Kft. társalapítója és ügyvezetője, a Jövő ígérete elismerést pedig Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

A cég MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy Vinnai Balázs 2005-ben már elnyerte A jövő ígérete különdíjat. A díjalapító közleményében ismerteti: az idén a pályázók elsősorban az IT-szektort és a gyártó cégeket képviselték. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelítette a 150 milliárd forintot, és országszerte közel 5000 munkavállalót foglalkoztatnak. A budapesti és vidéki jelöltek közel azonos arányban vettek részt az idei pályázaton. A legfiatalabb cégvezető 28 éves volt, míg a legidősebb a 74. életévét töltötte be.

Az EY – korábban Ernst and Young volt a cég neve – 1986-ban Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kitüntetést. A díjat korábban Sándor József (2012), Soós Csaba (2011), Bodrogai Ferenc (2009), Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehette át.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés