Feedvance: székely hírolvasó a Google Reader pótlására

2013. július 10. 21:44
Fiatal székelyudvarhelyi programozók új webes RSS-olvasót indítottak, ami szerintük pótolhatja a Google közelmúltban leállított szolgáltatását. Ennek megkönnyítésére a Feedvance képes importálni a Google Readerben elmentett profilokat.

Két székelyudvarhelyi informatikus, Geréb Róbert és Hodgyai Árpád olyan webes hírolvasót fejlesztett, ami reményeik szerint képes pótolni a hónap elején leállított Google Reader hiányát. A Feedvance képes a korábbi Google Reader-profilok importálására, és a megadott RSS-csatornákból témakörök szerinti színkódolással ellátott hírfolyamot állít elő felhasználói számára. A szolgáltatás egyelőre béta verzióban működik, a fejlesztők tervei szerint a hónap végére készülhet el az 1.0-ás változat. Készül az Android- és az iOS-alkalmazás is, az ingyenes applikációk 5 dollárért reklámmentes formában is elérhetőek lesznek. 

„Nagyon szerettem a Google Readert, s amikor megtudtam, hogy meg fog szűnni, úgy éreztem, hogy pótolni kell. Jelentek már meg hasonló oldalak, de ritka az amelyiket annyira eltalálták, hogy nekem is tetszik. Nagyon igényes vagyok a dizájn tekintetében, olyan megjelenésű weblapokat szeretek csinálni, hogy jöjjön az embernek, hogy megnyalja amit a képernyőn lát”nyilatkozta a 27 éves Geréb a Maszolnak. Geréb a Sapientia Egyetem marosvásárhelyi informatikai képzésére járt, de nem végezte el az egyetemet. Két éve alapította meg Software Miracle nevű vállalkozását, azzal a reménnyel, hogy érdekesebb munkákat végezhessen, mint alkalmazottként.

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A te nevedből is - a marhaságaidból méginkább - kiderül, hogy ki fia-borja vagy.

ez így van.
az viszont egy kicsit szomorú, amikor valamiből csak azért lesz hír, mert székelyek csinálták (és pl. már akkor sem említené meg senki, ha magyarországiak teszik ugyanezt)

rss-readerekkel dunát lehetne rekeszteni, tán a google readert babérjaira törőkkel is. egy csomó cikk foglalkozott is azzal, hogy mire válthatnának a felhasználók.

egy ilyen projectnek helye lehet a sapienta egyetem suliújságában, vagy akár egy helyi lapban, de egy országos (sőt a nemzetköziséggel kacérkodó) portálon, mint a mandiner, kicsit nevetséges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés