Mi kell valójában egy befeketetési kör kezdéséhez és zárásához?

2013. június 28. 16:11

David S. Rose
Forbes

Az igazi kihívás az első befektető megszerzése, ez az egyik legnehezebb dolog a startup világban, mert azt jelenti, hogy valakinek meg kell tennie az első lépést.

A piac egyszerű ténye, hogy sokkal-sokkal több vállalkozó keres finanszírozást, mint amennyi befektető tőkekihelyezési lehetőséget. Csakugyan, annak az esélye, hogy valaki befektetést szerezzen egy üzleti angyaltól 40 az 1-hez, amíg ugyanez a kockázati tőkebefektetők esetében 400 az 1-hez. Mindez azt jelenti, hogy ez egy vásárlói piac, és sokkal gyakoribb, hogy egy befektető elutasítson egy befektetési lehetőséget, minthogy egy vállalkozás ne fogadjon el egy ajánlatot.(...)

Az igazi kihívás az első befektető megszerzése, ez az egyik legnehezebb dolog a startup világban, mert azt jelenti, hogy valakinek meg kell tennie az első lépést(...) Egy jó első befektető rendelkezik a következő tulajdonságokkal: Elkötelezett a vállalkozás iránt, hajlandó időt és erőfeszítést szánni a vállalkozás, a startup fejlesztésére, mind a befektetési kör közben, mind utána.(...) Olyan közösségi kapcsolatok, amiken keresztül újabb befektetőknek is bemutathatja a céget. És persze jó kapcsolat a vállalkozóval.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://vallalkozas.mandiner.hu/trackback/9314