32 millió euró öko-innovációra

2013. június 28. 15:42
Új, 32 millió eurós keretösszegű uniós programcsomag indul az ökológiailag fontos innovációk, környezetkímélő megoldások támogatására. A cél Európa versenyképességének javítása. Előnyben a magyar KKV-k.

Öko-innovációt támogató programcsomagot indított az EU - írja a Piac és Profit. A cél Európa versenyképességének javítása a fenntartható gazdasági kezdeményezések támogatásán keresztül. A pályázat kiemelt témakörei az újrahasznosítás, a fenntartható épületek, építőanyagok, az élelmiszeripar, a vízgazdálkodás és a zöld vállalkozások.

A hazai KKV-knek különösen érdemes lehet részt venni a pályázaton, ugyanis az elbírálás során előnyt élveznek a kisvállalkozások, illetve a magyarországi pályázók. Ennek oka, hogy Magyarországról eddig kevés pályázat érkezett a programra. A korábbi években 7 részben magyar pályázat jutott támogatáshoz, jellemzően egy vagy több tagállami partnerrel karöltve. A támogatást a projektek értékének maximum 50%-áig lehet igényelni, az elmúlt évek jellemző támogatási összege a magyar vállalkozások esetében 1 millió euró volt. 

A program a keretében kapott támogatást korábban az EKOPAN nevű projekt is, melynek célja, hogy az elhasznált gumiabroncsokból keletkező hulladékot hangszigetelő falak építésénél hasznosítsák újra. Idén szeptember 5-éig lehet pályázni, a rendelkezésre álló keretösszeg 32 millió euró.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés