Startupokra céloz a Microsoft

2013. június 25. 22:20
A Microsoft egyesíti startupokkal kapcsolatos tevékenységeit. Az új, Microsoft Ventures néven alakuló szervezet tovább viszi a fejlesztési eszközöket kínáló BizSpark, a startup keltető és a Bing Fund befektetési programokat.

Blogbejegyzésben jelentette be Rahul Sood, hogy a  Microsoft új szervezete, a Microsoft Ventures az ő vezetése alatt egyesíti a korábbi, startupokra célzott vállalati programokat.
Az egyesítés három programot érint, ezek lesznek elérhetőek egy oldalról és egy szervezet kezelésébe kerülnek. A legrégebbi rész a 2008 óta csökkentett árú vagy ingyenes alkalmazásfejlesztési eszközöket kínáló BizSpark. Ehhez társítják a Microsoft startup keltetőit, melyek jelenleg Seattle-ben, Rióban, Párizsban, Berlinben, Moszkvában, Pekingben, Bangladeshben és Tel Avivban vannak jelen és a Bing Fund-ot, ami 2012-es működése óta biztosít tőkebefektetéseket. A már meglévő programelemek mellé alakítják ki a Ventures közösséget.

A program fókuszában a vállalati szoftverek, a big data, a biztonsági megoldások, a mesterséges intelligencia, a reklámozás, a játékok és a felhő-alapú szolgáltatások állnak. A The Verge szerint a program nem titkolt célja, hogy a gyakran Apple eszközökön dolgozó ötletgazdákat újra Microsoft platformokra csalogassák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés