3 dolog, amit egy startup az Attraction-tól tanulhat

2013. június 11. 16:01

Tóth László
Debrecen Bár
Ha kapsz egy pofont, ne kezdj el bőgni, hanem kelj fel, porold le magad, és menj, csináld. Nem könnyű, jól tudom, de nem is lehetetlen! Nézd mi lehet az eredménye, a világ rólad is beszélhet!

„Kitartás

Lehet egyesek szerencsének mondanák a dolgot, de én inkább nevezem kitartásnak. Mielőtt az Attraction feltűnt a londoni showban, a magyarországi és németországi hasonszőrű műsorokban is próbálkoztak. Inkább kevesebb, mint több sikerrel. De nem adták fel. Tudták, hogy jók, és a következő lehetőséget is megpróbálták. Annak ellenére, hogy kaptak már több pofont is, és sugallták nekik, hogy hagyják abba, nem tették. Elmentek, megragadták a nagy lehetőséget, és most pedig mindenki a Csillag Születik zsűrijén élcelődik. Mondjuk lehet igazuk volt, hogy épp akkor, és ott, és azzal a produkcióval jobb is, hogy nem engedték őket tovább. De lehet, hogy tényleg csak ennyire vakok. Ezt én már soha nem fogom tudni eldönteni.

Mindenesetre az esetből egész biztos vagyok, hogy a csapat profitált, és mivel profik, nem kezdtek el sírni, egymásra vagy épp a zsűrire mutogatni, levonták a konzekvenciákat és elkezdtek újra dolgozni. Talán keményebben mint korábban, talán céltudatosabban. És nem riadtak meg akkor sem, mikor szkeptikusan fogadták az első fellépésüket. A Britain’s Got Talent zsűrijének két férfitagja a bemutatkozásukkor összenéz, lekicsinylően kortyolgatja a vizet, és nem is rejti véka alá, hogy legszívesebben már az elején elküldené őket. A csapat azonban nem stresszel be, hanem csinálják amihez értenek, és amit szeretnek. És ennek meglesz az eredménye! Hm… Startupper, talán belőled hiányzik ez a dolog! Hogy ha kapsz egy pofont, ne kezdj el bőgni, hanem kelj fel, porold le magad, és menj, csináld. Nem könnyű, jól tudom, de nem is lehetetlen! Nézd mi lehet az eredménye, a világ rólad is beszélhet!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, én az ilyen ökörségektől kapok idegrohamot. Kitartás, az ...és most a neveltetésem nem engedi meg, hogy leírjam, amit gondolok.

A magyar cégeknek ezer meg egy baja van és hiába van kitartásod, ha a NAV zárolja a számládat, hogy csak a legfontosabbra, a tőkehiányra utaljak. Azonban messze nem ennyi a magyar cégek baja és nincsenek illuzióim a startup-ok sem fognak alapvetően máshogy muzsikálni.

Szervezetlen átgondolatlan cégek tömkelege van Magyarországon, amin egy ilyen idióta poszt nem sokat segít. Sőt.

A startup-ok lényege nem az, hogy nyiss egy cukrázdát vagy egy éttermet. A lényege az innováció, hogy olyan ötleted van, ami eladható és elsősorban nem Magyarországon. Többek között ez egy óriási betegsége a magyar cégeknek, hogy nem látnak túl Magyarországon.

Pedig az édeskevés.

Igen, az ég meg kék, a fű zöld és az embernek levegőre van szüksége.

Kérdés, hogy van-e értelme ezeket leírni. Szerintem nincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés