Oszkó és Straub közösen indít tőkealapot

2013. június 6. 20:49

Az Oszkó Péter által vezetett PortfoLion Zrt. és a Straub Elek nevével fémjelzett a DayOne Capital Zrt. közösen hoznak létre 1 milliárd forint jegyzett tőkével egy új tőkealapot induló vállalkozások vagy ötletek finanszírozására.

A PortfoLion Zrt. a DayOne Capital Zrt.-vel együttműködésben 1 milliárd forint jegyzett tőkével új befektetési tőkealapot indít „magvető” fázisban lévő, induló, akár még ötletszinten formálódó vállalkozások fejlesztésére – közölte a PortfoLion, az OTP-csoport kockázati tőkebefektetési üzletága hétfőn.

A társaság közölte: a két kockázati alapkezelő által folytatott befektetői tárgyalások június 1-ével sikeresen lezárultak, a befektetési tevékenység a nyár közepén indulhat meg. Az induló tőke kizárólag magánforrásból származik, így az alap működése, döntéshozatali mechanizmusa rugalmasabb, valamint számos kötöttségtől mentes például a Jeremie program alapjaihoz képest – tették hozzá.

A PortfoLion közlése szerint az OTP-DayOne Magvető Alap célja az innovatív projektek tőkefinanszírozása, olyan cégeké, amelyek elsődlegesen technológiai innováció-orientáltak, magas szakmai tudást képesek felmutatni, vagy újszerű, egyediséget megjelenítő üzleti ötlettel rendelkeznek. Az induló vállalkozásoknak olyan üzleti vagy fejlesztési tervvel kell rendelkezniük, amely bemutatja, hogyan tudnak eljutni a tőkével néhány év alatt egy magasabb cégértéken megvalósuló befektetésig vagy egy sikeres kivásárlásig. A befektetési összegek átlagosan 50-150 millió forint körül fognak alakulni.

A bejegyzés trackback címe: https://vallalkozas.mandiner.hu/trackback/9005