Navigáció, utastájékoztatás és egészségnapló az InnoMax Klubban

2013. május 31. 14:00
Az Invitel InnoMax Klub május 28-i rendezvényén online egészségnaplót, a közösség erejét használó „egérút” navigációs alkalmazást, és az alföldi Volán társaságok reptéri mintára épülő utastájékoztatását ismerhették meg a résztvevők.

„Hiszek abban, hogy a Microsoft, az Apple, vagy a Google hőskori elindulása ma egy magyarországi garázsban is megismételhető, hiszen rengeteg tehetséges honfitársunk van és számtalan kiváló ötlet születik nap mint nap, gyakran csak egy kis lökés hiányzik ahhoz, hogy ezekből valódi sikersztori válhasson” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója, aki hozzátette: „Az Innomax pontosan ezt a pluszt hivatott szolgálni, a kiváló magyar informatikai ötletek, fejlesztések számára biztosítja az elterjedéshez szükséges nyilvánosságot, szakmai elismerést és támogatást.”

Az eseményen bemutatták a Redmark Kft. által fejlesztett, InnoMax-díjas EgészségNapló.hu alkalmazást. Ez az első magyar, okostelefonon is egyszerűen használható internetes kezelési napló: rögzíthetőek a vérnyomás-, vércukor-, testsúly-, koleszterin-adatok és további fontos mérések. A GeoX Térinformatikai Kft. az EgérÚt-navigáció működését ismertette, az alkalmazás újszerűsége abban rejlik, hogy az egérutat használó autósok anonim forgalmi adatokkal látják el a rendszert, amely így képes valós időben jelezni a torlódásokat, dugókat. A Tisza Volán a reptéri utastájékoztatáshoz hasonló újítását mutatta be, a több mint 500 autóbuszt érintő fejlesztéssel érintőképernyős információs pontokat alakítottak ki a buszpályaudvarokon, GPS-adókkal szerelték fel a járműveket és menet közben is friss információkat nyújtó vizuális eszközöket helyeztek el a buszokon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés