Félmillió eurós innovációs pályázat a Telekomtól

2013. február 27. 12:28
A meghirdetett nemzetközi innovációs versenyen diákok, startup vállalkozások és a Telekom dolgozói is pályázhatnak ötleteikkel.

A Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet, amelyre magyarországi jelentkezőket is várnak, a nyertes ötletből terméket fejlesztenek, a megvalósítást pedig 500 ezer euróval támogatja vállalatcsoport. Öt kategóriában várják az ötleteket, ezek a digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform és felhőalapú szolgáltatások.

Pályázni egyénileg és csapatban is lehet. Várják diákok és start-up vállalkozások ötleteit, továbbá pályázhatnak a Deutsche Telekom és leányvállalatainak dolgozói is.

A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500 ezer euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, a verseny lebonyolításában partnerként közreműködik az EIT ICT Labs Germany.

A pályázatokat március 31-ig lehet beadni a www.telekom-innovation-contest.com oldalon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés