Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Közel félmilliárdot érő kábítószer alapanyagot semmisített meg a rendőrség egy magyar hulladékégetőben

2024. május 16. 10:07

Ezzel a lépéssel milliószámnyi ecstasy piacra kerülését akadályozták meg.

2024. május 16. 10:07

Nyitókép: police.hu

A police.hu számolt be arról, hogy a kicsit több mint egy évvel ezelőtt lefoglalt 480 milliárd forintot meghaladó prekurzort az egyik magyarországi hulladékégetőben megsemmisítették.

Emlékezetes, a 32 tonnányi extasy alapanyagot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fedezte fel a soproni vámudvarban egy konténerszállítmányban, majd pár nappal később két budapesti raktárban. Mind a két helyen ugyanaz volt az elrendezés szisztémája: elől a legális áru, vagyis a műtrágya alapanyag, hátul a prekurzor (olyan előanyag, vegyület, mely egy másik vegyületet előállító reakcióban vesz részt – szerk.). 

A hosszú és tüzetes szemlét követően 

a vegyész szakértő egyértelműen kimondta, hogy mind a 32 tonna kábítószerek és pszichotrop anyagok tiltott előállítására használatos vegyület

– idézték fel.

Egy egyszemélyes kft.-hez vezettek a szálak

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói a felderítés során számos hazai és külföldi fuvarozócéget ellenőriztek, így eljutottak a szállítmány megrendelőjéhez, egy egyszemélyes kft-hez. Mint kiderítették, a cég magnéziapornak álcázva, hajókonténerrel szállíttatta Kínából először Németországba, a hamburgi kikötőbe a hatalmas mennyiségű illegális szert, amit onnan közúton hoztak be hazánkba.

Az ügyvezetőt, N. Csabát a nyomozók végül 2024. március 18-án fogták el. Az 50 éves isaszegi férfit kábítószer készítés elősegítése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Magyarországon lefoglalt, összesen 32 tonna prekurzor elkobzását és megsemmisítését a KR NNI kezdeményezte a nyomozást felügyelő Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészségnél. 

A rekordmennyiségű illegális anyagot két részletben semmisítették meg.

Előszőr a budapesti raktárakban lefoglalt vegyületeket, majd a soproni vámudvarban talált prekurzort égették el. 

A vegyület lefoglalásával és elégetésével milliószámnyi ecstasy piacra kerülését akadályozta meg a NAV és az NNI, akik a jövőben is közösen dolgoznak azért, hogy a teljes bűnhálózatot felderítsék – derült ki a közleményből.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­x­­i­ ­­p­­u­­n­­c­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Patika
2024. május 16. 14:45
Pápá gyógyszerészeti alapnyag....
Berendel
2024. május 16. 11:06
A megsemmisítés kimeríti a gondatlan vagyonkezelés büncselekmény kategóriáját. Értékesíteni kellett volna külföldön és a befolyt összeget az államadósság csökkentésére fordítani.
scion
2024. május 16. 10:51
Neeee, csak a gombokat ne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!