Momentum-rajongó kamuprofilok jelentek meg a Facebookon

2024. április 05. 19:22

A legtöbb profilon első ránézésre is látszik, hogy nem valódi, de vannak egészen megtévesztőek is.

2024. április 05. 19:22
null

Nyitókép: Noel Kabai kamu Facebook-oldal

 

2023 őszén láthattuk először a Facebookon a budapesti egyetemistáknak tűnő, újonnan, pont ugyanakkor létrehozott kamugyanús profilokat – írja a 444.hu

Mint a lap tájékoztat: a legtöbb oldal profilképén látszik, hogy a mesterséges intelligencia hozta létre őket, de van számos egészen megtévesztő fiók is.

Mit lehet tudni az ilyen profilokról?

A 2023 novemberjében nagy volumenű ismerkedésbe kezdő oldalak mindenkit ismerősnek jelöltek, akiket csak eléjük dobott az algoritmus. A profilok külön érdekessége, hogy mindegyik rengeteg politikai tartalmat oszt meg, legtöbbjük a Momentumhoz köthetőt. A posztokból megállapítható, hogy rajonganak a pártért. 

A portál beszélt több korábbi és jelenlegi momentumos vezetővel is a különös profilokról. Mint a lap tájékoztat: minden érintettől azt az információt kapták, hogy a párt nem áll kapcsolatban a jelenséggel, és fogalmuk sincs arról, hogy ki és milyen céllal hozta létre ezeket a profilokat.

***

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­s­ ­l­­­á­­n­­y­o­­k­ ­­v­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Csury
2024. április 06. 18:02
Tisztelt Mandíner! Szerintem nem jó a jelenlegi felület szerkezete, szerkesztése, működése. 1. Az adott cikk lájkolása a főcím (és a tematikus mondat után) lehetséges. Vagyis vagy lájkolm az írást látatlanban, vagy az olvasás után vissza görgetem az elejére. Szerinted??? 2. Az írásokban reklámok, egyéb hivatkozások vannak beszurva amik nehezen követhetővé teszik a mondanivalót. 3. Az adott cikknek nehéz megállapitani, hogy hol ér véget és hogy hol kezdődnen az “egyéb hivatkozások”. 4. A cikk és a hozzátartozó kommentek között ismeretlen számú és tartalmú más cikket ajánl fel a rendszKövetkezmény: Normális olvasó eltéved 5. A bejelenkezési procedúra össze vissza keveri a honlapot - simán lehet, hogy a végén a honlap elején köt ki az ember. 6. Minden komment szecióbam megjelenik egy szex hirdetés amit nem tiltanak le! Mivel a honlap nem korhatáros ezért szerintem ez törvénytelen!!! (Lehet, hogy feljelentem a Mandinert a kötelező moderálás elmulasztása miatt) Javasolnám az illetékes…
kbs-real
2024. április 06. 09:20
"a párt nem áll kapcsolatban a jelenséggel," Hogy is állna?! Valaki magánszorgalomból, merő jóságból és a párt iránti szeretetből költ milliókat erre.
salátás
2024. április 06. 08:30
Ó ha ők azt mondják nem tudják akkor az bizzztos úgy is van :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!