Magyar Péter nyilatkozott a Politico-nak: „Orbán Viktort végül ki fogják hallgatni a korrupciós botrány miatt”

2024. április 05. 10:49

Varga Judit exférje interjút adott a brüsszeli lapnak.

2024. április 05. 10:49

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Már a Politico is a Magyar Péter-jelenségről írt. Suzanne Lynch beszámolójában úgy fogalmazott: „bár Orbán Viktor magyar miniszterelnök vaskézzel irányít, és befolyását a médián és az igazságszolgáltatáson keresztül egész Magyarországra kiterjeszti, 

2022-es győzelme óta eddigi legnagyobb küzdelmével néz szembe.” 

A szerző a politikai babérokra törő Magyart – akit eddig a legtöbben csak Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férjeként ismerhettek – „a Fidesz egykori kedvencének” nevezi, akiből „gazember” lett egyes politikai szereplők szemében. 

A lap arra is kitért, hogy Magyar Péter nemrég egy hangfelvétellel is előrukkolt, amelyen egy korábbi beszélgetése hallható a volt feleségével. A Politico azt írta, a hanganyag „Orbán körének magas rangú tagjait korrupciós botránnyal terheli”, mely hozzájárult Varga Judit közélettől való februári visszavonulásához

Ezt is ajánljuk a témában

„Orbán Viktort végül ki fogják hallgatni a korrupciós botrány miatt”

Magyar Péter ennek kapcsán a lapnak azt nyilatkozta, úgy véli, „Orbán Viktort végül ki fogják hallgatni a korrupciós botrány miatt, annak ellenére, hogy politikai nyomás nehezedik az ügyészségre, hogy ne lépjen”

Magyar továbbá azt állította a Politicónak, hogy a felvétele azt mutatja, „Rogán Antal, Orbán kabinetfőnöke meghamisította a Völner Pál egykori államtitkár – aki Varga Judit minisztersége idején teljesített szolgálatot – kiterjedt korrupciós ügyével kapcsolatos dokumentumokat”. Felidézte, hogy Völner 2021-ben mondott le, miután az ügyészség kenőpénz elfogadásával vádolta meg. A kormányszóvivő visszautasította Magyar korrupciós vádjait – tették hozzá az összefoglalóban.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez az egész történet a propagandakampány része”

Magyar Suzanne Lynch-nek úgy fogalmazott, hogy 

az embereknek elegük van. 

Tudnak ennek a rendszernek a működéséről, a propagandáról, a korrupcióról, az egész politikai hatalomgyárról, a politikai elit képmutatásáról, beleértve az úgynevezett ellenzéket is” – hangsúlyozta.

A cikkben kitérnek Varga Judit azon kijelentésére is, miszerint a volt tárcavezető házasságuk alatt családon belüli erőszak áldozata lett. Magyar erre azt mondta: „soha nem bántottam a volt feleségemet, a három gyermekem anyját”, és „mindkét oldalról hektikusnak” nevezte a kapcsolatukat. Hozzátette: „Ez az egész történet a propagandakampány része, de teljesen kontraproduktív” – olvasható a Politico hírlevelében.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demeter Szilárd

Vendégszerző

Idézőjel

Ennek a világnak tapsolt a Spinoza Ház közönsége, ezt a meztelen királyt öltözteti a teljes balliberális elit.

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­­n­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
zoknis
2024. április 07. 15:54
Álmodok a nyomorult liberálidióta féreg, keservesen fog felébredni, mint általában a féreg hazaárulók. Kinek kinek érdemei szerint...
Cilinder
2024. április 07. 08:24
Az embereknek tényleg kezd elegük lenni MP hazugságaiból és a" mocskos" szájú követőiből! Hagyni kellene már a fenébe ezt a mitugrászt,foglalkozzon vele a saját közege a ballibsi megmondó emberek!Ők úgysem fognak leállni az EP választásokig! Mi jobboldaliak ilyen politikai "kalandorra",aki csak egy Orbán -Rogán fóbiás jövőkép nélküli tömeget? tud mozgósítani nem vagyunk kiváncsiak!Sokkal fontosabb,hogy az országban ne uralkodjon el, az anarchia,hogy ne eszkalálódjon a háború,továbbra is sikeresen működjön a gazdaság! A többi ballibsi hergelés és provokáció,ami boritékolható volt a kampányban azt úgyis csak azok veszik be akik gondolkodásra képtelenek vagy nem is akarnak! Ugyanis ez a kormány minden hibája ellenére,sikeresen kinavigálta az országot,egy világjárványból,egy gazdasági válságból nem enged a háborús uszításnak,ezért én bennük bízom! S mig nem látok legalább ugyanilyen kaliberű,kormányozni képes pártot ,addig tőlem annyit cirkuszolhatnak,amennyit akarnak! Hajrá fidesz!
alexandrosz-2
2024. április 06. 06:39
Kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstoni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!