Brüsszeli demokrácia

2024. április 17. 14:12

Mindaz, ami kedden történt Brüsszelben, fényesen bizonyította, mennyire szegényes a fantáziánk.

2024. április 17. 14:12
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Baljós előjelek voltak tehát, de mindaz, ami kedden történt Brüsszelben, fényesen bizonyította, mennyire szegényes a fantáziánk, amikor megpróbáljuk láthatóvá és érthetővé tenni, hogyan számolja föl a demokráciát és a jogállamot, hogyan rombolja le lopakodó jogalkotásával, agresszív véleményterrorjával mindazt az újbalos globalista elit, amit Európának ismertünk és szerettünk.

Azt azért még mi sem gondoltuk volna, hogy a karhatalom bevetésével akadályozzák majd meg szélsőbaloldali polgármesterek az Európai Unió központjában egy békepárti és migrációellenes konferencia megtartását.

Ha Észak-Koreából, a káoszba fúlt Haitiről vagy egy törzsi háborúban megtizedelt lakosságú afrikai diktatúrából érkeztek hasonló hírek, az európai ember könnyelműen legyintett eddig: ilyen nálunk nem fordulhat elő. Ezért jól nézze meg mindenki azt a felvételt, amelyen az látszik, hogy a brüsszeli rendőrök elállják a bejáratot, és se ki, se be nem engednek senkit. Vajon miért? Veszélyhelyzet nincs, ha például bombariadó lenne, nem maradhatna benn senki. Fölvetődött, hogy a nyílt utcán nekik nem tetsző embereket félholtra verő antifák akarnak ellendemonstrációt tartani. De akkor miért nem őket igazoltatják a rend őrei?”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

Legalább végre értjük a nyugati jogállamot.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 18. 21:01
KIVÁLÓAN SZEREPELT a NYUGATI JOGÁLLAMISÁG. A független biróság egy nap alatt korrigálta egy kis kerületi politikus kérdéses döntését.
Tommaso
2024. április 18. 21:00
ORBÁN a magyar szuverenitás ellen ügyködik, és ezzel hazaárulást* követ el. Amiért előbb, vagy utóbb fizetni fog. Talán az életével, talán a szabadságával. Meglátjuk. *Arra céloztam, hogy Orbán támogatja azt a Putyint, aki a legnagyobb veszély jelenti hazánk szuverenitására.
llnnhegyi
2024. április 17. 22:29
Az esemény kapcsán Gyurcsány Ondó Ferenc annyira meglepődött,hogy diabetes vizsgálatához gyűjtött 2 liter vizeletét itta meg kannásbor helyett. Hiába nő! Az alkoholistát nem véletlenül nevezik "húgyos Ferinek" is.
llnnhegyi
2024. április 17. 22:24
Ha Brüsszelben látogat dr miniszterelnök,az olyan mintha Hannibál látogatna Rómába..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!