Nemrég még Donald Trumpot bűvölte el, most rangos kitüntetést kapott Mága Zoltán

2024. március 16. 07:14

Az elismeréssel járó összeget pedig jótékonysági célra ajánlotta fel.

2024. március 16. 07:14

Nyitókép: Mága Zoltán Facebook-oldala

Magyarország Érdemes Művésze címmel ismerték el Mága Zoltán munkásságát március 15-e alkalmából.

A kitüntetést a Pesti Vigadóban vehette át Csák János minisztertől és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól.

A Blikk felidézte, hogy nem ez az első alkalom, hogy Mága Zoltán komoly kitüntetést kap: 2019-ben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjat adományozott neki. 

Jótékonysági céra ajánlotta fel a díj összegét

Mága a díj átvétele után a lapnak azt nyilatkozta: 

Magyarország Érdemes Művészének lenni nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem felelősség is egyben. 

Hálás vagyok mindazoknak, akik felterjesztettek a díjra, köszönöm a szakmai zsűrinek, valamint a zenésztársaimnak és a közönségnek is, hiszen ezt a rangos, művészeti díjat nélkülük nem vehettem volna át”. 

„Célom, hogy továbbra is népszerűsítsem szerte a világban a magyar zenei kultúrát és támogassam a bajba jutott embertársainkat hazánkban és a határainkon túl egyaránt. Az 50 ÉV 50 KONCERT jótékonysági misszióm során a hátrányos helyzetű gyermekekre és a nevelőotthonban élő gyermekekre gondolva, a díjjal járó összeget felajánlom a támogatásukra” – jelentette ki.

Donald Trump is állva tapsolta meg

Az érdemes művész  – aki jó barátságot ápol Orbán Viktorral is – nemrég a világsajtó figyelmét is felkeltette egy amerikai fellépése során. Év végén, New Yorkban, a Republikánus Klub évzáró gáláján Donald Trump, az Egyesült Államok egykori elnöke állva tapsolta meg az előadását. A produkció végén pedig magához intette a zenészt, és kezet is fogott vele.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­­y­o­­k­ ­­­v­á­­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
lájkbajnok
2024. március 16. 11:38
Picsák, Magdi, Mága. De szépek!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. március 16. 10:52
Jujjjj! Donald Trump is magához intette? Akkor biztosan kiváló énekes lehet! 🤣🤣🤣🤣🤣
bokrosbirka
2024. március 16. 10:06
A nyugatot vöröscsillagával bevilágító fényének nem tetszik Mándoki László Kossuth díja. Pedig sokkal nagyobb nagyobb érdemeket szerzett Magyaországnak, mint a tüncikéző vörös kanapén hancúrozó Koncz evltársnő, nem beszélve a vörös cimbalmos Bródy elvtársról! Orbán házi szenészének titulálja a vörös csillagos nyugat fénye! Na ezek vagytok csepürágó büdös kommunisták!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!