Most akkor tényleg visszatér az Uber Magyarországra? Itt vannak a részletek!

2024. március 20. 12:44

Az előzetes nyilatkozatok szerint az Uber szolgáltatása megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. De miként fog kinézni ez a gyakorlatban és mikortól vehetjük igénybe? Ezzel kapcsolatban Nagy Elek árult el részleteket.

2024. március 20. 12:44
null

„Az Uber és az F Mobilitás Kft., a Főtaxi-csoport leányvállalataként, de a Főtaxitól függetlenül működve, egyelőre a diszpécserszolgálati engedélykérelem fázisában jár, ezért vannak olyan további részletek, amelyekről később tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Bár az együttműködés egyes pontjai üzleti titoknak minősülnek, annyit elárulhatunk, hogy 

bevált együttműködési modellt alkalmazunk, de a magyarországi helyi sajátosságok figyelembevételével”

nyilatkozta az Indexnek Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy ezen kívül annyit még elárult:

sikeres engedélyeztetési folyamat esetén mindkét márka egyszerre, egymástól függetlenül lesz elérhető a piacon, 

tehát uber taxit csak uber appon keresztül lehet majd rendelni, míg a főtaxi szolgáltatásai továbbra is kizárólag a jól megszokott csatornákon érhetőek el, beleértve a főtaxi appot.

Nagy Elek az Indexnek nyilatkozva emlékeztetett: 

az F Mobilitás Kft. az Uberrel együttműködésben 2024. február 27-én nyújtotta be az engedélykérelmet.

Arról viszont, hogy mikor lesznek meg az engedélyek, egyelőre csak annyit mondott:

Nincsen arra vonatkozó információnk, hogy mikor zárulhat le az engedélyeztetési folyamat, 

mindenesetre elég széles skálán mozog az engedély megszerzésének ideje, de a fejleményekről a továbbiakban is be fogunk számolni a széles közönség számára”.

Mint ismert, február 27-én a Főtaxi-csoporttal partnerségben jelentette be budapesti piacra lépési szándékát az Uber.

„A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy 

cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat” 

– olvashattuk Nagy Elek szavait a Főtaxi akkori közleményében.

A kommünikében azt is fontosnak tartották leszögezni, hogy 

a visszatérő Uber-szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Továbbá aláhúzták, az Uber Magyarországról való kivonulása óta „a cég új vezérigazgatót nevezett ki, Dara Khosrowshahi személyében, aki az üzlet minden területét újraformálta”.

Köztudott, 2016-ban pont a taxitársaságok tiltakozása miatt szűnt meg az Uber, a Mandiner ezért nemrég megkérdezte Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség elnökét, mi változott, hogy most mégis visszatérhet a korábban kiutált szolgáltatás.

Ezt is ajánljuk a témában

„2016-ban a szakmai szervezetek kérésére, a magyar kormány rendeletben fogalmazta meg a taxi fuvarszervezéssel és a taxi-fuvarszervezőkkel kapcsolatos elvárásokat és megfelelőséget. Ennek a minimális elvárásnak sem szeretett volna megfelelni az akkori Uber, mely, mondjuk ki, illegális módon szolgáltatott. Nos, azóta sok minden változott. Az agresszív és törvénytelen működési modellt átírták, 2019-ben leváltották az addigi stratégiai vezetőket és olyan személyeket kerestek a helyükre, akik képesek és tudnak a helyi közlekedésszervezési és rendeleti szabályzáshoz alkalmazkodni. 

Azaz a rövidesen Budapesten szolgáltató Uber elfogadja és betartja a magyar jogszabályokat” 

– írta válaszában a taxisszövetség elnöke.
 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­­­á­n­y­o­­k­ ­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
robogo72
2024. március 20. 23:06 Szerkesztve
Remek. A rendes Uber esetében nincs biztosítás, nem garantált az autók milyensége és az adófizetés is kérdéses. De legalább -elvileg- olcsó, rugalmas, és sokkal jobb a szolgáltatás elérhetősége. A taxi ennek épp az ellenkezője. Na, nálunk olyan lesz az Uber is, mint a taxi: igaz hogy az utas szempontjából szar, de legalább drága.
esvany-0
2024. március 20. 14:53
Magyarán a Főtaxi nem képes összehozni egy használható applikációt, ezért inkább társul az Uberrel, hogy felvehesse a versenyt a Bolt-tal.
backdrive
2024. március 20. 14:34
Jöhetnek, csak valakit be kell venni a Nerből. Az Auchan is így maradhatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!