Botrány a DK-s Újbudán: nem világos, mennyit tudhatott az önkormányzat a pedofil óvodai dolgozóról

2024. március 03. 18:14

A rendőrség nyomoz, a fenntartó lépett, de a Magyar Nemzet szerint a lekapcsolt pedagógiai asszisztensre már korábban is érkezett panasz.

2024. március 03. 18:14
Óvoda, illusztráció

Miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe azt a dolgozót, akit végül a rendőrség vett őrizetbe pedofil bűncselekmények gyanújával – írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a DK-s László Imre által vezetett Újbudán az egyik önkormányzati óvodában a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens.

A Fővárosi Törvényszék közlése szerint egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) az óvodai alkalmazottat, aki ellen 

a XI. kerületi Rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Az önkormányzat is lépett, azonnal felmondtak a férfinak, a 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

A napokban kiadott közleményben azt is megemlítették, hogy korábban az érintett pedagógusasszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Ennek ellentmondó értesülésekhez jutott most a Magyar Nemzet, mondván, igenis volt panasz a férfira,

egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek, de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

Megkérdeztük a XI. kerületi önkormányzatot is, amint válaszolnak, közöljük!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráci! Fotó: Esi Grünhagen képe a Pixabay -en.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2024. március 04. 02:42
Álbal/jobb és kamucivil Orbán-fóbiások, ami azt illeti, jól kinéztek mindahányan, mert arra rászolgálva a bagázsotok élére választás nélkül ugrott Gyurcsánynak már csupán annyira fogja futni, hogy miképpen a fejjel a kútba esett kutya, vergődjenek az élete 3.párja Dobrevvel együtt június 9-éig a kölcsönösen felismert szükségletük okán, utána pedig, mint a mesében, majd ők is addig élnek, amíg meg nem halnak.
Dunhill67
2024. március 03. 21:35
nagyon kussolnak a pedolibsik....mi van...kollektíve ment el mindnél a zinternyet?:)
zsolti123
2024. március 03. 20:58
Egy kicsit túltolta nagy példaképünk követését: Biden teljesen összeomlott, már hivatali teendői közben sem tud uralkodni beteges vágyain https://twitter.com/i/status/1700839469803295226 https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/03/biden-teljesen-osszeomlott-mar-hivatali-teendoi-kozben-sem-tud-uralkodni-beteges-vagyain
Zsolt75
2024. március 03. 20:16
Nagy szükség van az ilyen"emberekre", hogy a jövő beteg lmbt-nemzedékét gyarapítsák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!