Az Országos Bírósági Hivatal reagált a Magyar Péter édesanyjával kapcsolatos ügyre

2024. március 21. 13:03

Közölték, hogy segítette Erőss Mónika a fiát.

2024. március 21. 13:03

Nyitókép:  Földházi Árpád/Mandiner

 

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy Hont András Facebook-bejegyzésében egy érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet. Magyar Péter szavait idézve azt írja, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet öccse, barátnője és édesanyja segített. A publicista szerint

Magyar édesanyja pedig nem más, mint az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettese.

„Amennyiben fontos a jogállamiságosság meg a bírói függetlenség, amelyért az ellenzéki közvélemény és a sajtó annyit szokott aggódni, akkor

dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kéne indítani, és amennyiben igaz Magyar Péter állítása, akkor fölmenteni tisztségéből”

– írta posztjában Hont András, aki szerint mindez azt jelenti, hogy az egyik hatalmi ág vezető tisztségviselője tevékeny szerepet vállal egy másik hatalmi ág belharcaiban, és közben a pártatlanságára tett esküjét is megszegi.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet megkereste az Országos Bírósági Hivatalt. Felmentette bírói tisztségéből a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét 2024. július 10. napjával, az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – tájékoztatta a lapot az OBH.

Arról írtak a lapnak, hogy

Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.

Kiemelték, Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt,

fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja.

Ezenkívül az OBH elnöke, Senyei György felhívta az elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy az alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet – közölte a hivatal.

***

Kapcsolódó vélemény

***

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­l­á­n­y­o­­k­ ­v­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
cutcopy
2024. március 25. 11:13
"fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja." Tehát eteti, öltözteti, tisztába teszi..
Menhetten
2024. március 23. 21:18
Tátott szájjal, faszerdőbe: "Dr. Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.”
Szedlacsek
2024. március 22. 00:15
"Felhívta a figyelmét"? És miért nem indít fegyelmi eljárást? Hát, itt az ideje komcsitalanítani a teljes Országos Bírói Hivatalt! Itt az ideje a Köztársasági Elnöknek feloszlatnia ezt a sztálini Polit Bürót és újat léteehozni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!