Mi van? Kolumbiai férfi árult drogot a pesti utcán! Rosszul tette!

2024. január 11. 08:13

A házkutatás során több millió forint, fél kilogramm droggyanús anyag, valamint az árusításhoz szükséges eszközök kerültek elő.

2024. január 11. 08:13

Egy polgár tett bejelentést tavaly november 9-én, hogy egy férfi drogot árul a József körúton, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyből intézkedett – olvasható a rendőrség oldalán.

„Felvettük a kapcsolatot a bejelentővel, ő pedig rámutatott egy férfira, aki tőlünk néhány méterre állt” – magyarázza Tolnai Zoltán Richárd őrmester. Azonban mikor észrevette a rendőröket, felszólítás ellenére sem akart a helyszínen maradni, gyorsan futásnak eredt. A rendőrök üldözőbe vették, de miután befordult a Stáhly utcánál valahogy nyoma veszett. 

„Közben kértünk erősítést, és a rádióforgalmazást hallotta a térfigyelő kolléga is, aki a kamerákon keresztül látta, hogy a menekülő egy fehér autó tetejére dobta a hátizsákját, majd berohant egy Gyulai Pál utcai építkezésre” 

– folytatta beszámolóját az őrmester. Több kolléga érkezett a helyszínre a VIII. és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságról. Körbevették az épületet, lezárták a kijáratokat és átkutatták az ingatlant. A rendőrök az alagsorban, a lépcső alatti tárolóhelyiségben akadtak rá a tettesre. 

Mikor rátaláltak épp egy hordóba próbált elrejteni 70 ezer forintot és három mobiltelefont. 

A készüléken talált adatok alapján valószínűsíthető volt, hogy a 36 éves férfi kábítószert árult. A rendőrök kutatást tartottak a lakásában, amely során több millió forint, fél kilogramm droggyanús anyag, valamint az árusításhoz szükséges eszközök, telefonok, laptop és két útlevél került elő. A járőrök 7,04 gramm droggyanús anyagot találtak a férfi nigériai származású szobatársánál, ezért vele szemben kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárás. További négy főt hallgattak ki a nyomozók, akik feltételezhetően szintén droggal üzleteltek.

A kolumbiait kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják a zsaruk, a bíróság november 11-én elrendelte letartóztatást. Nigériai társa jelenleg szabadlábon védekezik.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. január 12. 00:08
A kábszer gyártás gyökerei: A Vörös narkó c. dokumentumfilm. Még 7 napig itt megnézhető itt: https://mediaklikk.hu/video/voros-narko/ Hozzászólások: "Fantasztikus volt!" "Döbbenetes. Magyarország a szocializmusban csak azért lehetett a legvidámabb barakk, mert a kolumbiai drogkartell bevonásával évente több tonna kábítószert csempészett be az Egyesült Államok területére. Az Újpesten előállított metakvalon nevű drog terjesztésében aktívan részt vett a los angeles-i magyar maffia is. Mivel a Quaalude néven is ismert pszichotrop gyógyszer több milliárd dollár profitot termelt a duna-parti elvtársaknak, így Budapest ezt az összeget a lakosság élelmezésére, a költségvetési hiány betömködésére és szállodák építésére használta fel. Persze nem telt el sok idő, hogy az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal, a DEA, lefülelje az akciót, és megzsarolja a kárpát-medencei népköztársaságot.
KBA98
2024. január 11. 17:21
A VIII. kerület polgármestere hol van? Hogy került ide ez mocsok?
bunko-jobbos
2024. január 11. 14:52
Eleve hogy kerültek ezek a mocskok az országba??? Ha nincs igazolt, tisztességes állása, akkor reüljön innen a PICSÁBA.
nempolitizalok-0
2024. január 11. 13:04
A nigériai már az osztrák kábszereseket segítheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!