Nem bír az ellenzék az újraéledő focilázzal!

2023. november 21. 12:47

Van, aki beáll a sorba, politikai hasznot remélve tőle, van, aki köti az ebet a karóhoz, és továbbra is ítélkezik a magyar klubfoci, a nemzeti válogatott szereplései vagy a stadionépítések felett.

2023. november 21. 12:47

Láthatóan kifog az ellenzéki szereplőkön a hazánkban utóbbi években újjáéledő fociláz. Látszik, hogy nem tudnak mit kezdeni a jelenséggel, van, aki beáll a sorba, politikai hasznot remélve tőle, de van, aki továbbra is köti az ebet a karóhoz, és még mindig ítélkezik a magyar klubfoci vagy a nemzeti válogatott szereplései felett. Összeállítottunk egy kontrasztos gyűjtést – régi és új megnyilvánulásokkal – arról, miként vélekedik hazánk ellenzéke a magyar fociról.

Fekete-Győr András meghasonlása

Emlékezetes, hogy a momentumos Fekete-Győr András korábban „egy percnél tovább nem tudta” nézni a magyar válogatottat, mára azonban az egyik legnagyobb rajongójává vált a nemzeti tizenegynek.

Az nekem nem elég, hogy azért mert magyar vagyok, azért nekem szeretnem kell a magyar focit, bármennyire is szar az

– fogalmazott korábban. Azt is mondta, hogy szerinte a magyar foci csak a ’30-as, ’40-es években, az Aranycsapat idején volt sikeres (a momentumos politikus itt is tévedett, az Aranycsapat az 1950-es évtől 1956-ig játszott együtt – a szerk.)

Ehhez képest tavaly márciusban már így kommentálta a 3-0-s győzelemmel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatot: „Szeretjük a jó focit, még inkább, ha három gólt hoz, de leginkább, ha a miénk.

Az októberi Szerbia elleni meccsen pedig már egyenesen „bomba csapatként” hivatkozott a válogatottra. „Bomba gól, bomba csapat. Szerbia legyőzve. Ott is, itt is” – örvendezett Facebook-oldalán ősszel Fekete-Győr.

A pár nappal ezelőtti meccset pedig úgy kommentálta: „Jövőre találkozunk a német EB-n. Jó lesz! Szép volt, fiúk!

Ezt is ajánljuk a témában

Kele János – szintén a Momentum tagja – is megszólalt a mostani győztes meccs után. Úgy fogalmazott: „Nincs EB nélkülünk.” Azonban ennél is érdekesebb, ahogyan még a meccs előtt a téma kapcsán beleszállt a DK-ba.

A momentumos politikus ugyanis felidézte azt az esetet, amikor Bohár Dániel megkérdezte a DK prominenseit, és arról kérdezte őket, kinek fog szurkolni az apai ágon bolgár felmenőkkel rendelkező Dobrev Klára. 

Kele szerint „ha esetleg eddig azt hittük, hogy az önmagát tőről metszett, szőrös tökű profinak maszkírozó DK kommunikációs főmuftijait egy ilyen pitiáner kérdéssel nem lehet bezavarni a málnásba, hát, jókorát tévedtünk: válaszukban Molnár Csaba és Kálmán Olga is felkészületlen alsós tagozatosokat megszégyenítő hebegésbe kezdtek, hogy aztán a végén arra jussanak, az bizony nagyon szenzitív magánügy, hogy ki, kinek és miért szorít. Igen, jól olvasod: ma-gán-ügy.” 

És ha már DK...

Gyurcsány Ferenc például egy betűt sem „vesztegetett” a nemzeti tizenegy legutóbbi bravúros szereplésére, de Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök sem. Az árnyékkormánytag Varju László is néma maradt – pedig ő máskor posztolt már válogatott mérkőzéséről –, 

csakúgy, mint a párt erős embere és EP-képviselője, Molnár Csaba, aki a derbi helyett megállapította, hogy „Orbán lett az európai politika körömgombája”. 

De Gréczy Zsolt performansza is örökre emlékezetes marad, amikor is a DK szubjektív adásában több politikai téma mellett a magyar válogatott EB-kijutása is szóba került. Gréczy élő adásban fakadt ki, és felsorolta, hogy ki nem beszél magyarul a magyar válogatottban.

Az adás vége kijelentette, hogy szerinte az emberek könnyebben meg tudnak érteni egy focihasonlatot, éppen ezért egy ilyen példával állt elő. „Ennek a magyar válogatottnak van három, négy, öt olyan kezdő játékosa, aki nem beszél magyarul. Konkrétan nem beszél magyarul. Loic Nego egy szót nem beszél magyarul, Callum Styles nem beszél magyarul, Willi Orbán nem beszél magyarul.

Ott állnak, hallgatják a himnuszt, és három évvel ezelőtt azt sem tudták, hogy magyar rokonaik vannak” 

– fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Aláírásgyűjtés a stadionok ellen, majd szelfi a Puskásban

A főpolgármester is meghasonlott már párszor a foci-téma kapcsán. Szintén emlékezhetnek olvasóink, hogy Karácsony Gergely 2019-ben még aláírásokat gyűjtött a stadionok építése ellen.

Mint akkor írtunk is róla, felesleges pénzszórásnak, a lopás szinonimájának tartja a stadionépítéseket, aki ehelyett az egészségügyre fordítaná a magyar adófizetők pénzét.

Ennek fényében valóban elég kontrasztos, hogy 2021-ben már Fekete-Győr Andrással szelfizett a Puskás Arénában. Mondván: „Magyarország mindenkié! A foci mindenkié! Hajrá, magyarok!”, és azóta is mindketten a lelkes focirajongó képében tetszelegnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ellenzéki megmondóemberek sem tudnak mit kezdeni a jelenséggel

Pottyondy Edina például Youtube-csatornáján megosztott egy videót, amelyben egyebek mellett a magyar labdarúgó-válogatott sikereiről, Marco Rossiról és Szoboszlai pálinkázásáról is szót ejtett. A youtuber elmondta: „Jó látni, hogy végre olyanok képviselik az országot, akik megdolgoztak érte és nem csak a köztévé hülyít minket azzal, hogy jók, hanem vannak eredményeik is.”  Szoboszlairól szólva hozzátette: „Szoboszlai Dominik miatt is örülök, aki egy potenciális világsztár, ráadásul olyan, mint egy Disney-herceg, gazdag, jóképű, végtelenül tehetséges és szingli.

Mint fogalmaz, van, amit még a Disney-hercegek sem tudnak: 

kilencven perc loholás és két gól után ilyen lazán bevágni egy pálinkát. Ungarische világsztár. Legközelebb gólt lő, disznót vágnak a futópályán.

Bartus László sem zavartatta magát. Ő is csupán annyiban tartotta fontosnak kommentálni a legutóbbi meccseredményt, hogy Szoboszlai pálinkázásán szörnyülködjön.

Szoboszlai Dominik, korunk legjobb magyar futballistája, a világra szóló Montenegro elleni győzelem után, amelynek kétségkívül ő volt a hőse, bement a szurkolók közé, hogy velük ünnepeljen, s eközben egy húzásra lenyomott egy kis üveg pálinkát. Szó se róla, ez aztán igazán magyaros ünneplése a győzelemnek. A szó minden értelmében. Messi, Ronaldo, s más nagy játékosok, akik igazi sportemberek, fegyelmezettek, ilyet soha nem tennének. Már csak azért sem, mert ezért utólag is ki kellene állítani, ilyenért minden klub és válogatott megbüntetné a játékosát. Magyarországon ebből nem lesz baja, mert az ország szuverénje mindennapi kenyérré nyilvánította a pálinkát, s ezt vagányságnak tartja. Ahogy minden más bunkóságot is annak tart. 

Kezdjük ott, sportember nem alkoholizál, ha nyer, akkor sem. Ez falusi focicsapatoknál elmegy, profiknál nem. A futball miért mentség? Mert alkoholizálnak a szurkolói?”

– fogalmazott Bartus.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bartus László

Amerikai Népszava

Idézőjel

Nem beszélve arról, hogy egy olyan sztárt, mint Szoboszlai, magyar gyerekek százezrei néznek. Példát kéne mutatnia.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. november 22. 10:53
galahad 2023. november 22. 10:53 Na igen, úgy hogy 16 rol 24 re emelték a résztvevő országok számát
catalina11
2023. november 21. 22:23
Az ország józan nagyobb fele kurvara nem akart olimpiat Pestre mindenféle momentumos megmozdulastol függetlenül." A tahó Bástyaelvtárs megint csak fröcsög! Az olimpiát nem Magyarország, hanem Budapest pályázta meg, mégpedig úgy, hogy a baloldali képviselők is megszavazták a közgyűlésen. Bármelyik párt indíthatott volna népszavazási kezdeményezést, még a szavazás ELŐTT. Majd a pályázat UTÁN egyszer csak előállt a francia ügynök, Fekete-Győr, hogy ne legyen olimpia. Az akció neve NOlimpia volt. És azok a balosok akik a pályázó főváros nevében megszavazták a pályázást, szembefordultak a saját szavazatukkal. Mintha a nő az esküvő után jelentené ki, hogy nem akarok a férjed lenni. Ha jól emlékszem a Rothschild tanácsadó cég vezette le, hogy összességében pozitív lenne a szaldó. A kormány semmiféle népszavazást nem tiltott be, hanem mikor látta, hogy milyen jellemtelen, hiteltelen bandával van dolga visszavonta a garanciát. Ja, és még egy apróság: Párizs nyerte a rendezés jogát."
Lajoss
2023. november 21. 22:19
Leszarom a focilázt…
Fed74
2023. november 21. 19:36
Megint hazudsz csicska cikkíró!!! Kilóg a fideszfasz a szádból cigány barma!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!