Gulyás Gergely a lengyel választásról: egy demokratikus választás eredményét tiszteletben kell tartani

2023. október 21. 12:01

„Kérdés, hogy akinek a lengyel polgárok bizalmat szavaztak, mi is bizalmat szavaztunk volna-e”

2023. október 21. 12:01
GULYÁS Gergely

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy rekordmagas, 74,38%-os részvétel mellett a legtöbb elnyert szavazat ellenére is könnyen távozhat a kormányból a Jarosław Kaczyński vezette jobb-közép Jog és Igazságosság, amelyet egy négy pártból álló ellenzéki koalíció válthat fel. Most Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV-nek nyilatkozott a lengyel választásról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kérdés, hogy akinek a lengyel polgárok bizalmat szavaztak, mi is bizalmat szavaztunk volna-e. De ettől még volt egy demokratikus választás, annak van egy eredménye, azt tiszteletben kell tartani” 

– nyilatkozta Gulyás Gergely arra, hogy ha nem PiS-kormány lesz, az kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja Magyarországot az EU-ban.

Gulyás Magyar Levente külügyi államtitkár vasárnapi kijelentéséről miszerint, „ha nem a PiS folytatja a kormányzást, az nem csak a V4-nek tesz rosszat, de a két ország kapcsolatát is megronthatja, Magyarországot kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja az európai politikában”, azt niylatkozta, hogy 

A lengyel választásokat úgy kell értékelni, ahogy mindenkitől elvárjuk a magyar választások értékelését is, tiszteletben kell tartani a lengyel választópolgárok döntését. S a lengyel választópolgárok döntése világos” 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 14. 22:13
Novicsok-5 ( és néhány elvtársa ) kommentje rá a bizonyiték hogy a JOBBOLDAL - mindegy milyen náció - képtelen férfi módjára, emelt fővel vesziteni. 2002-ben Orbánék sem akarták átadni a hatalmat a választás győztesének. Most a PiS-is Párt teszi ugyanezt. Szám szerint hány ok tőlük.:-)) A JOBBOLDAL, amikor csak teheti, RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE is
Tommaso
2023. november 14. 22:08
Az antidemokratikus Andrzej Duda méltatlanná vált az államfői posztra. )párt)Részrehajlás okán olyannak adott kormányalakitási megbizást, akiről pontosan lehetett tudni, hogy nem képes kormányt alakitani. Ezért Lengyelországnak kb egy hónapig csak korlátozott jogkörű, ún. ügyvezető kormánya lesz, ami agy háborús vészhelyzetben különösen veszélyes. Ez hazafiatlan cselekedet volt.
nempolitizalok-0
2023. október 21. 18:10
A lengyeleknek joguk van leamortizáltatni magukat a nagyoneurópiliberálisdemokraták által. Azért a 30 év körüliek jobban teszik ha új lakhellyel szemeznek, mert az ukránok után ők jönnek.
Novicsok-5
2023. október 21. 17:07
Persze. Tiszteletben tartani egy manipulált választást. Papucs vagy, Gergely.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!