Egyedülálló vállalkozásfejlesztési programot indított az MCC és a Design Terminal

2023. október 03. 17:56

Arra ösztönzik a fiatalokat, hogy saját vállalkozást alapítsanak és új szellemi terméket hozzanak létre.

2023. október 03. 17:56
null

Az MCC Ötlet Inkubátor program lehetőséget teremt a fiatal tehetségeknek arra, hogy a hagyományos karrierutakat mellett a vállalkozói világ izgalmas kihívásait is megismerhessék A program részeként a hétvégén tartották meg a Hackathon ötletversenyt, amelynek résztvevői a kidolgozott vállalkozási ötleteiket szakmai zsűri előtt mutatták be az MCC budapesti központjában.

Az MCC Ötlet Inkubátor program a tehetséggondozó intézmény volt és jelenlegi diákjai számára szóló kilenc alkalmas kurzus, amely

vállalkozásépítési ismereteket, alapvető gazdasági tájékozottságot, üzleti tudást, gyakorlati tapasztalatot és értékes kapcsolati hálót nyújt a fiataloknak.

Elemeit úgy alakították ki, hogy a résztvevők valósághű és átfogó képet kapjanak a vállalkozói lét minden aspektusáról, az ötletük kidolgozásától az üzleti terv elkészítésén át a megvalósításig pedig minden szakaszban kapnak segítséget szakemberektől. A program elindításának célja, hogy a résztvevők tanulmányaik befejezése után magabiztosan tudják mérlegelni karrierlehetőségeiket, ideértve a vállalkozást is.

Azzal sincs baj, ha egy tehetséges magyar egyetemista valamelyik multinál helyezkedik el, de

még jobb, ha saját vállalkozást alapít és olyan szellemi terméket hoz létre, ami nélküle sosem születne meg.

Az MCC-vel ezeket a fiatalokat keressük és segítjük hozzá ahhoz, hogy megtegyék az első lépéseket – emelte ki Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője.  

A Design Terminalról

A Design Terminal egy nemzetközi innovációs ügynökség, amely a vállalkozások fejlesztésére összpontosít. Partnerei számára ugyanúgy értéket teremt: megtalálja az innovációs kihívásokat, és megkeresi a legjobb embereket azok megoldására. Hiszi, hogy az innovatív megoldások optimista közösségekben születnek. Programjaik a személyes kapcsolatokra és hálózatokra építenek. 

Az MCC és a Design Terminal közösen célkitűzése, hogy a program minél több fiatalnak nyújtson inspirációt vállalkozásuk megvalósításához. A fiatalok számára ez a program kivételes lehetőség, hiszen lehetőségük nyílik arra, hogy saját vállalkozásuk építése mellett hozzájáruljanak a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. A hétvégi 2 napos ötletversenyen 12 csapat mutatta be saját vállalkozási ötletét a szakmai zsűri előtt. A verseny alatt a diákok workshopok keretében az ötletvalidálás és a pitchelés rejtelmeivel ismerkedhettek meg, ahol 4 kulcsmentor és 5 szakmai mentor támogatta őket, különböző szakterületekről. A vetélkedőt záró pitch versenyt hat fős zsűri értékelte. 

Az első helyet a Forum csapata (Gyulai Sarolta, Csíkász Andor, Balogh Péter és Pólik Ádám) érdemelte ki, akik egy olyan innovatív digitális platformot hoznának létre, amely fiatalokat kötne össze releváns szervezetekkel és intézményekkel Európa területén.

A második helyezett a Bioremediáció (Csernák Lili, Tóth Ildikó, Sipos Máté és Konc Gergő) megoldása lett, amely mikroalgákkal tisztítaná meg a szennyezett vizeket a nehézfémektől. 

A zsűri különdíjjal értékelte az Örökké haza csapatát (Égi Blanka és Kiss Teodóra), akik ötletükkel zökkenőmentesebbé tennék az örökbefogadás menetét. 
Egyre több diák vesz részt az MCC képzési rendszerében és fontosnak tartjuk, hogy minél jobban megismertessük őket a vállalkozások világával és ezáltal hozzájáruljunk világlátásuk kiszélesítéséhez. Ezt a célunkat nagyban segíti a Design Terminállal való együttműködés, amely arra ösztökéli diákjainkat, hogy

ne csak ötleteljenek, hanem próbálják elgondolásaikat a gyakorlatiban is sikerre vinni

– hangsúlyozta Szalai Zoltán, a tehetséggondozó intézmény főigazgatója.

A Mathias Corvinus Collegium-ról

A Mathias Corvinus Collegium mintegy 7300 diáknak nyújt ingyenes tehetséggondozó képzéseket nemtől, anyagi és földrajzi helyzettől függetlenül. Az intézmény immáron összesen 28 helyszínen van jelen a Kárpát-medencében és Nyugat-Európában. Az MCC célja, hogy a közeljövőben 10.000 diáknak tegye elérhetővé egyedülálló ingyenes képzési programjait.

***

Nyitókép: MCC.hu

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 03. 18:00
Természetesen,tengernyi közpénzből…:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!