Mélyrepülésben vagyunk, pedig Budapest egy kimagasló hely lehetne Európában

2023. szeptember 12. 13:12

Kérdezhetnénk az egykori SZDSZ-s plakátpályázat egyik jelmondatával: Fiúk, „hol a lé"?

2023. szeptember 12. 13:12
Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
Pesti Srácok

„Amikor valami nem sikerül, akkor előjön a “merjünk kicsik lenni” attitűd, előbújnak rejtekhelyeikről, akik a magyar foci ellen drukkolnak. Dögkeselyűként érkeznek és megpróbálják megkavarni az állóvizet, egyből megbukó  klubmodellről beszélnek, és sokakat meg is tudnak bolondítani. A magyar játékosok hiányáról beszélnek, ami ugyancsak nem igaz.

Mi nagyon odafigyelünk a magyar játékosok nevelésére és beépítésére, most is hét magyar játékos van a Konferencia Liga keretünkben, de nem jó elmenni szélsőséges irányokba, hiszen láttuk, hogy a csak magyar játékosokból álló modell most éppen a Vasas esetében nem volt elegendő, pedig remek játékosokból állt a keretük. Sajnos, nemzetközi szinten sem ért el sikert a csak magyar futballistákra épülő csapat, a Kecskemét, ők is gyorsan elbuktak, pedig a Fradinak és az egész magyar focinak fontosak azok a nemzetközi szerepléssel megszerezhető  koefficiens pontok, amiket össze tudnak szedni a magyar csapatok. Mi is örülnénk, ha Szoboszlai Dominik és a legerősebb magyar játékosok nálunk játszanának, de ez a Ferencváros számára jelenleg elérhetetlen opció, így a sikerhez és az előre lépéshez más megoldásra van szükség.

A magyar játékosok kinevelésére jó példa Lisztes Krisztián, akinek a sorsa is eldőlt, hiszen az Eintracht Frankfurthoz kerül, a Fradi pedig hatalmas összeggel gazdagodik a tehetséges játékos eladásából

Lisztes Krisztián csak  a következő idénytől lesz a játékosuk, tehát egy évig még minket erősít. Egyébként,  ha a szerződésbe foglalt összes opció érvényesül, akkor több mint 10 millió eurót kap érte a Ferencváros, ami abszolút rekord a klub történetében. Folyamatosan figyelünk és igazolunk is magyar játékosokat. Varga Ádámot is tudatosan neveljük egy ideje, hogy legyen magyar kapus Dibusz Dénesen kívül is, akinek nem csak az utódja, hanem hamarosan  versenytársa is lehet. A Fradiban most már 24  utánpótlás válogatott található, de nagyon fontos, hogy a magyar játékosok akarják a sikert. Az a magyar focista, aki a Fradinál játszik, igenis tűzze ki maga elé azt a célt, hogy jobb akar lenni a posztján, mint Abu Fani vagy Samy Mmaee vagy Traoré.  Esetleg többet fut egy meccsen, mint Zachariassen. Ezért hoztuk létre az NB III-as csapatot is, hogy a 16-18 éves játékosok felnőtt focit játszhassanak, és aki érdemes rá, mehessen az NB II-be Soroksárra, ahol Lipcsei Peti kezei alatt pallérozódhat. Aki innen is kitűnik, az előtt nyitva az ajtó vagy az NB I-be vagy a Ferencvároshoz, csak végig kell járni az utat. Ne felejtsük, hogy Lisztes Krisztián is így került fel a Fradiba, most pedig már a Frankfurt viszi el. Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket elérjük, kellett jó néhány kemény év,  volt benne  sok zsákutca, de sosem adtuk föl és az idő most minket igazolt.

A hazai szervezésű atlétikai világbajnokság nem csak a sportról szólt. A baloldal rengeteget támadta az eseményt, ha rajtuk múlott volna, egy kapavágásig sem jutott volna hazánk, sajnos, hazaáruló módon gáncsolták a projektet, a hasznot azonban szerették volna lefölözni a sikeres rendezést követően. Baranyi Krisztina teljes mellszélességgel ágált ellene, most az atlétikai stadion a borítóképe, Karácsony Gergely is ott pózolt, sőt, szerinte  már neki köszönhetjük a rendezést és a szervezést.

Ha viccesen akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy már az is értékelendő, hogy a legalább a végén mellénk álltak  – az eljárás természetesen morálisan elítélendő –  de legalább  nem tettek ellene semmit. Nagyon fontos, hogy nem csak egy stadionról beszélünk, az egész esemény egy komoly összefogás eredménye, és háborús időben hozott békét a nemzetek között. Felemelő érzés volt többek között az is, hogy egy ilyen világpolitikai helyzetben női kézilabda BL-döntőt játszottak egy magyar helyszínen, 20 ezer néző előtt, az MVM Dome-ban. Visszatérve a vb-re, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy nem csak akkor voltak benn az emberek a stadionban, amikor a magyar sportoló versenyeztek, hanem végig, és mindig jó hangulatot teremtve szurkoltak. Budapestiként pedig óriási öröm, hogy az eseményt követően az egész környék megszépült, funkciója lett, ahogy az Üllői úti Groupama Arénánál is történt, hiszen a Fradi otthona óriási megújulást  hozott ennek a városrésznek.  Ezen kívül hatalmas büszkeség, hogy egy ilyen fontos sporteseményt Budapestről közvetítenek szerte a világban, ennél nagyobb csodát ritkán lehet látni.

Jó hírünket vitte a világba a világbajnokság, sok külföldi is elcsodálkozott a remek szervezésen és Budapest szépségén

Találkoztam az atlétikai szövetség elnökével, az olimpiai bizottság vezetőivel, akik mind csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni a magyar szervezésről, a biztonságról, és az itt tapasztalható hangulatról. Vessük mindezt össze a  Bajnokok Ligája döntőjével, amit Párizsban rendeztek, ahol a fényes utcán fosztották ki az embereket, ezzel szemben Budapest még mindig egy biztonságos város, Magyarországon nincsenek ilyen elképesztő történetek. Azt is hozzátehetjük, hogy legalább valami épült  a fővárosban, mert ha Karácsony Gergely teljesítményét nézzük, akkor ő mindössze csak dugókat épített. Példának okáért,   gondoljunk akár az állatkerti  Biodómra, amit az ő egykori miniszterük, Persányi Miklós emberük „intézett”. Ez  csak és kizárólag  hozzájuk köthető, és azóta sem sikerült befejezni. Ezt nem tudják letagadni. Közben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy csődbe vitték a fővárost, és megint hiteleket akarnak felvenni. Kérdezhetnénk az egykori SZDSZ-s plakátpályázat egyik jelmondatával: Fiúk, „ hol a lé”?”

***

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. szeptember 13. 15:03
Ja ha nem birka vigyorú hiper-passzív dk ringyó bábu vezetné....
llnnhegyi
2023. szeptember 12. 17:31
Berzeviczy név törlendő. Helyette: Borzasztó név illik. Lemondott már a honvédelmi miniszter?
lististerc
2023. szeptember 12. 17:08
Máté Csaba elküldése szemétség volt. Valaki kaszált a szerb edző szerződésén, és sokaknak jutott belőle. Hát ennyi. A nemzetközi kupában hajrá Fradi, de egyébként ez egy vicc.
llnnhegyi
2023. szeptember 12. 15:55
-:))) Kubatovhoz: 1./ Hol van Máté Csaba!! 2./ Hol van Petőfi!( laktanya) Fiúk! A pofátok úristenit,hol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!