„Magyarország nem jogállam” – reagált Karácsony az OTP-feljelentésre

2023. szeptember 22. 16:58

Az OTP-vel nekünk egy nagyon jó szakmai kapcsolatunk van – tette hozzá.

2023. szeptember 22. 16:58
null

Már azt OTP Bank is feljelentést tett Karácsony Gergely 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében – írta meg a Mandiner is. Mint ismeretes, a baloldali főpolgármester kampánycéljaira létrehozott egyesület tevékenységével kapcsolatban a NAV már júliusban nyomozást indított. A lap szerint a NAV után már OTP Bank Nyrt. is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt.

„Az adománygyűjtés alapvetően külföldön élő magyar személyektől történik egy kb. 30x30x30 cm nagyságú adománygyűjtő ládába. Ezekbe a Perjésék-féle jegyzőkönyvek állítása szerint 2-3 ezer bankjegyet, egy esetben pedig 3 811 bankjegyet préseltek be – olvasható a cikkünkben – A feljelentés szerint viszont »a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az EUR bankjegyek – 

újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).«”

Karácsony ennek kapcsán az ATV-nek nyilatkozott: leszögezte, látta a dobozt, a bank is látta,

„a bank által bekért dokumentumok valójában cáfolják a banki feljelentésben szereplő állításokat, 

de azért nem szeretném ezt az ügyet a nyilvánosságban túlságosan elemezni, mert az OTP-vel nekünk egy nagyon jó szakmai kapcsolatunk van a Fővárosi Önkormányzatban, és ez a kapcsolat nekünk fontosabb, minthogy ezekbe a politikai harcokba belemenjünk”.

Kifejtette, „a magyar nyomozó hatóságok a Magyar Nemzetet szokták értesíteni, meg a kormánypárti sajtót ezekről az ügyekről, ami egyébként egy súlyosan jogsértő gyakorlat, de hát sajnos Magyarország nem jogállam, ezt sajnos nap mint nap tapasztalom”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 25. 18:27
Egyébként olyan nehéz dolog volna, ha Karácsony közlekedését lekövetnék aktivisták és amint utcára kilép a segge alá tolnának egy kerékpárt? Ha fáj a térde, akkor meg egy riksába hajtogatnák össze őkelmét? Legalább nem kapnák hazugságon megint, mint eddig mindig.
Reszelő Aladár
2023. szeptember 25. 12:24
Gelgő, kapsz majd egy ilyen fejlesztő játékot, hogy próbálj meg 3811 játék bankjegyet beletenni egy 30x30x30 dobozba egy bedobónyíláson keresztül úgy, hogy nem gyűröd össze és az egyes bankjegyek pont a megfelelő sorrendben egymásra potyognak. Ha sikerül, akkor egyúttal megértem azt is, hogy miért lettél te a főpolgármester.
jooeee
2023. szeptember 24. 16:09
Érdekes, az összes tolvaj így védekezik, hogy Magyarország nem jogállam.
blondibarbi
2023. szeptember 24. 13:54
„Magyarország nem jogállam” Minden bűnöző ezt mondja. ;-) Amúgy jogos a kritika, mert ha Magyarország jogállam volna, egy Karácsony-féle hazug, gerinctelen, mindenre alkalmatlan, buta és beszari óriáscsecsemő -jogi/közigazgatási/műszaki végzettség híján- nem is lehetne a főváros polgármestere !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!