Januártól sem lesz olcsóbb a cigaretta

2023. június 07. 07:11

Uniós előírások, brüsszeli nyomás.

2023. június 07. 07:11
null

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden benyújtotta a jövő évi adóterveket, amelyekből kiderül, hogy a veszélyhelyzeti rendeleti szintről törvényi szintre került – változatlan feltételek mellett – a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adója.

Változás tehát kizárólag az üzemanyagokat terhelő jövedéki adót érinti: Magyarországon ennek szintje évek óta az uniós minimum alatt van, ezért Brüsszel nyomására emelik jövőre az adó mértékét, az uniós előírásokhoz igazítva.

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2023. június 07. 14:07
A dohányzással kapcsolatban egy nagy-nagy hazugság létezik, a dohánygyárak nagy örömére. Hazugság, hogy olyan rettenetesen nehéz leszokni a dohányzásról. Sokkal könnyebb, mint gondoltam...
dezilluzionista
2023. június 07. 13:55
Méreg.
Szabó A. Imre
2023. június 07. 12:11
Úgysem dohányzik már senki! Minek is, amikor már 250 forintért kapsz egy műfüves cigit, amitől gondolkodás nélkül megkéseled az anyádat vagy az első idegent, aki szembe jön veled. Ideje volt már az underclasst is átszoktatni a progresszívabb drogokra!
bettiblue
2023. június 07. 11:33
Nem dohányzom, letettem 20 éve. Felnőtt korú lányom kocacigis, csak bulikban. Anyukám se cigizik már 30 éve. A párom meg soha nem is. Aki szív, annak sokba lesz. Meg is értem a családokat, hogy nem jönnek ki: cigi, pia, telefonköltségek, mert ez mind alap. Ugye....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!