Pisztolyt fogtak egy budapesti taxisofőrre: egyre több az ellenük irányuló támadás

2023. március 19. 18:46

A Főtaxi felmérése szerint az utóbbi hónapokban ijesztően megugrott a sofőröket ért támadások száma.

2023. március 19. 18:46
null

A Blikk számolt be róla, hogy fizetés helyett fegyvert rántott a Főtaxi egy utasa és arra utasította a sofőrt, hogy hajtson a városon kívülre. „Egy átlagember nem biztos, hogy megbirkózott volna ezzel” – mondta Mecenzóf Sándor, a Főtaxi sofőrje. Elmondása szerint két ittas utasával megérkeztek a címre, amikor azonban a fizetésre került volna a sor,

az utasok nem akarták odaadni a pénzt.

Ötperces huzavona kezdődött, a taxis győzködni próbálta a két férfit, a végén már azzal is megelégedett volna, ha egyszerűen kiszállnak.

Utasított, hogy induljak el, majd miután két saroknyira jutottunk, közölte, hajtsunk ki a városból” – mesélte a lapnak a taxisofőr.

Sándor tisztában volt vele, ezt nem szabad megtennie: elindult, egy kis idő múlva visszament az eredetileg megadott címre, majd mondta a két férfinek, hogy nem hajlandó tovább vinni őket.

A fegyveres kérdezte: nem ijedtem meg? Mondtam, hogy de, nagyon, ám nem vagyok hajlandó tovább menni” – emlékezett vissza. „A két férfi végül kiszállt az autóból és úgy döntött, hagynak elmenni.”

A lap hozzátette, hogy a

Főtaxi felmérése alapján az utóbbi hónapokban ijesztően megugrott a sofőröket ért támadások száma.

Míg tavaly januárban összesen egy ilyen esetet regisztráltak, addig 2023 első hónapjában már hat bűncselekmény történt.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Hristo Rusev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 20. 14:12
A monopoláras mocskos taxismaffiát valóban szét kellene lőni. Mielőbb, mert megvesznek bárkit a tahó tarlóstól a buzi karigeciig.
istvanpeter
2023. március 20. 10:47
Elvileg a rablóknak nem lenne helye az emberi társadalomban, de viszont a háttérhatalom rájuk is számít a közösségek szétverésében, s ezért szorgalmazza a liberális büntetőpolitikát.
-Zsolt-
2023. március 20. 02:37
Jajj, szegény karvaly, lehúzós taxisofőrök! Mire akarnak ezek a sztorik kifutni? A végén még veszélyességi pótlékot kell az államnak adnia nekik. Csodálkoznak, hogy az utas nem akar fizetni, amikor Ferihegyről a Városligetbe a Déli pályaudvar érintésével viszik el az utast.
filopatl
2023. március 19. 22:27
"perselyszájú" vajh mi okból nevezik ismik így a taxisokat ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!