Szemétügy: Karácsony állításával szemben az állam nem elvett, hanem többet adott a fővárosnak

2022. október 06. 15:48

Az állami cég idén 1,4 milliárd forinttal többet utalt át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt.

2022. október 06. 15:48
null

A fővárosi hulladékkáosz kapcsán a főváros szerint azért nem tudnak magasabb bért adni a kukásoknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét. Karácsony Gergely szerint „a főváros a hulladékszállításban a Kukaholdingnak nevezett állami cégszörny alvállalkozója, amely egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat: az elmúlt 3 évben az állami Kukaholding 15 milliárd forintot nem adott vissza Budapestnek”.

A Világgazdaság azonban arról ír: a főpolgármester által emlegetett 15 milliárd forintról a budapesti közműcég mostanáig nem adott be semmilyen írásos megkeresést, s nem kezdeményezett jogi eljárást sem. A portál az idei finanszírozási adatokra hivatkozva hangsúlyozza: eddig a befolyt díjak nagysága meghaladta a 18,2 milliárd forintot. Ezzel szemben az állami holding 19,6 milliárd forintot fizetett ki a fővárosi közműszolgáltató cégnek, a többlet tehát 1,4 milliárd forint. Ez pedig nem a teljes összeg, hanem annak csupán a 75 százaléka. Vagyis az elszámoláskor, a mennyiségi adatok ismeretében kifizetik majd a fennmaradó 25 százalékot is.

Kapcsolódó

Karácsony Gergely: A megélhetési válság, a szociális krízis megérkezett Budapestre

Az ellopott adóforintok hiánya most megélhetési válságba sodorja az embereket, és súlyos működési gondot okoz Budapestnek. Bővebben...

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ohel
2022. október 07. 09:55
Gelgő, Gelgő! Kukából nem lesz szalonna. Meg a hazug embert is utolérik...
NTLLK
2022. október 06. 20:14
Legelőször ennek a karácsonynak kellene elhordatnia magát a kukacéggel.
Hydra Esus
2022. október 06. 18:27
Meg kell választani megint, egy jobb, szebb, olcsóbb fenntartású, élhetőbb, zöld (ZÖLD, ZŐŐŐŐŐD!!!!!!!!!) Budapestért.
aquaszig
2022. október 06. 18:22
Hol lakik ez a délelőtt 10 órakor még kakaozó málészájú, mindenre alkalmatlan képződmény? Segítsetek! A közel egyhete el nem vitt szemetem a ház előtt rohad. Betenném egy big- bag zsákba és elvinném a háza elé, hogy ott rohadjon tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!