Páncélozott harcjárművek érkeznek vasárnap a Hősök terére

2022. október 16. 08:00

A Hősök terén lehet megnézni vasárnap a Magyar Honvédség új gyalogsági harcjárművét, a Lynx KF41-et és az „ARV Buffalo” harcjárművontatót.

2022. október 16. 08:00
null

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a járműveket 8 és 16 óra között lehet megnézni, a katonai szolgálat iránt érdeklődők a kitelepülő toborzó ponton kaphatnak információt. Emlékeztettek: a Lynxet háromfős személyzet – járművezető, irányító, parancsnok – működteti. A járművet a hadszíntérnek és a várható feladatoknak megfelelően lehet átalakítani, legyen szó békefenntartásról, városi hadviselésről, aszimmetrikus műveletekről, vagy hagyományos – más gépesített egységekkel vívott – ütközetekről.

Hozzátették: a Hősök terén vasárnap megtekinthető lesz a Gidrán nevet viselő többfeladatú, de elsősorban támogató szerepkörben alkalmazandó, jó terepjáró képességű, páncélozott harcjármű is, továbbá két BTR páncélozott szállító harcjármű is.

A Lynx harcjárművek ünnepélyes átadása szombaton volt. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint 2023-ig 46 Lynx harcjárművet szállít a Rheinmetall a Magyar Honvédségnek, azután 2029-ig 172-t, amelyeket Magyarországon gyártanak majd.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
t34
2022. október 17. 12:04
Ezeket már "tankosgyuribácsi" nem tudja elindítani...
Alaric
2022. október 16. 16:46
Megnéztem, imponált. A gépek mellett álló őrmester készségesen, szakszerűen és szabatosan válaszolt minden kérdésemre. Így már azt is érteni vélem - bár nem örülök neki -, hogy miért Gidrán és miért nem Komondor.
Sany Xepi
2022. október 16. 16:35
Holnap Zellerfing üzeni, azonnal Ukrajnába őket.
Trombitás Keresztély
2022. október 16. 14:10
Polgártársaim! Ne hagyjuk, hogy Márki-Zay Péter és a baloldal háborúba vigye Magyarországot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!