Arra kéri az Ügyvédi Kamara Novák Katalint, hogy ne írja alá az új katatörvényt

2022. július 13. 16:33

A kamara szerint a törvény érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg.

2022. július 13. 16:33
null

A Magyar Ügyvédi Kamara is aggályosnak tartja az új katatörvényt. Nyilatkozatban kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a kedden megszavazott törvénymódosítást. A kamara szerint az év közbeni változást generáló törvény, amely az ügyvédi hivatást gyakorlókat és az általuk képviselt állampolgárok, mikro-, kis- és középvállalkozások százezreit érint, érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg, így sérti a jogbiztonság követelményét – írja az Index.

A közlemény szerint az elfogadott törvény az adózók és a jogkeresők terheit – a felkészülést megnehezítő tevő határidővel – ugrásszerűen növeli, a pártfogó ügyvédi és a kirendelt védői munka pénzügyi feltételeinek ellehetetlenítésével veszélyezteti a joghoz való hozzáférést.

– olvasható a kamara közleményében.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 14. 13:29
Irja csak ala nyugodtan, csak akiskapuk hianyoznak abbol a torvenybol
elfogulatlan
2022. július 14. 13:23
Attól, hogy a zügyvédi kamara bekaphatja, a törvény még rossz. Tehát NK ne írja alá, dobja vissza és csiszolgassák.
Rasdi
2022. július 14. 12:57
Ha Novák Katalin nem írja alá, hanem visszaküldi a parlamentnek, avval azonnal deklarálni tudja, hogy "nem báb". Evvel az esetleges nem aláírással így egyszerre több "felmutatni valója" is lesz. Először a Fidesz módosíthatja, "kiherélheti" az adott, megszavazott törvényt. Másodszor N.K. jelentős PR eredményt ér el. Az itthoni választópolgárok előtt is, másrészt deklarálhatja, hogy "erős elnök" lesz, és egyuttal a "jogállamiság" melletti példát mutat.
egynick
2022. július 14. 11:24
Orbán Viktor meg arra "kéri" írja alá. Nem kérdés, kinek lojális Novák. Novák Katalinnak semmi szuverenitása sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!