A Tungsram elküldi 1600 dolgozóját

2022. április 27. 16:10

Megszüntetik a hagyományos lámpagyártást.

2022. április 27. 16:10
null

Megszünteti a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását a Tungsram, ezért év végéig 1600 dolgozóját elbocsátja – közölte a cég az MTI-vel szerdán. A közleményük szerint elkerülhetetlen a technológiai váltás, a továbblépés érdekében tervezett létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érinti, mind az öt gyárban.

A gyárak területén továbbra is folyik majd tevékenység, a Tungsram három üzletágra koncentrál majd: az energiatakarékos világításkorszerűsítésre, az alkatrész- és komponensgyártásra, miközben korszerű LED-megoldásokat kínál kültérre, ipari létesítményekbe és alagutakba – közölték.

A Tungsramnál április 11. és 22. között részleges gyárleállások voltak, a dolgozókat szabadságra küldték, a cégvezetés indoklása szerint azért, hogy a vállalat „áttervezhesse kapacitásait a vevői igényekhez képest, és meglévő készleteit is eladhassa”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. április 28. 20:05
Inkább vertikális farmot gyártanak, mint halogén izzókat? Hallatlan. De érthető. https://forbes.hu/uzlet/tungsram-vertikalis-farm-mikrozoldseg/
masikhozzaszolo
2022. április 28. 17:16
Egy időben a legnagyobb létszámú fejlesztő mérnöki társaság volt ott. Pl a Vákumtechnikai Gépgyárában. Ott terveztem a gyártósor körasztalait. És tényleg, ha ilyen izzót tettem az autóba, az ment egy évet biztos. Vagy többet is. Aztán a zöld emberkék kitalálták, ne legyen izzó a lámpa, max. 60W. És a frissen tervezett trafós lámpák gyakorlatban (Ikeás) a táskámban világított maximum, amíg hazavittem a villamoson. Otthon meg mire becsavartam, egy villanás volt, kb. 1 másodperc volt az élettartama.
Reszelő Aladár
2022. április 28. 09:32
A Tungsramot a GE vette meg lassan 30 éve. Néhány éve pedig a management vásárolta ki a céget az anyacégből. Most itt az idő továbblépni. Ha ezzel korszerűtlen és egyre nehezebben eladható termékek gyártásának befejezését jelenit, akkor azért. Ha exportpiacok ellehetlenülése miatt történik, akkor azért. Attól nem tartok, hogy az elküldött emberek ne találnának gyorsan állást. Nyilván rossz annak, akinek menni kell, együttérzünk velük.
Zwei
2022. április 28. 06:38
Anno GE-s időkben egyes vezetőknek maga az aranybánya volt a cég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!