Jókor érkezik a segítség Beregszászra – Kárpátaljai riportúton

2022. március 09. 19:01

Kiürülő üzletek, fokozódó éjszaka: megérkeztünk Beregszászra, folytatódik kárpátaljai riportutunk!

2022. március 09. 19:01
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

A Mandiner tudósítói – Ádám Rebeka Nóra riporter és Ficsor Márton fotóriporter – elindultak kárpátaljai útjukra. A mai naptól tudósítások sorában fognak beszámolni olvasóinknak a legaktuálisabb fejleményekről – a helyszínről!

***

A határ menti Barabás, majd a lassú és izgalmakkal teli határátlépés után sötétedéskor Beregszászra jutunk.

A magyar határ közelében fekvő Beregszászon a Karitász adományokat adott át a Kelet-Európai Misszió számára. Ezeket az adományokat kifejezetten elszármazott, kiköltözött kárpátaljai magyarok küldték otthon maradt családtagjaiknak, ismerőseiknek.

Az üzletek utánpótlása egyre kevésbé megoldható:

vannak még áruk, de mindenütt látni üres polcokat.

Az üzemanyagra limitet vezettek be, egyelőre húsz liternél többet nem lehet tankolni.

Sok helyen találkoztunk olyan esettel, ahol a kutak már üresek voltak, és kihelyezett tartályokból oldották meg a tankolást.

A missziós házat vezető asszony fia egyébként 2014-ben Luhanszkban harcolt: teljesen képzetlenül vitték be a seregbe akkor, hiszen a mostani helyzethez hasonlóan, már nem tudott kijutni az országból, majd csodával határos módon hazatért. Azóta Nyugat-Európában él, így a mostani besorozást megúszta.

Beregszászban azt az információt kaptuk, hogy az Esze Tamás Líceumból hazaküldték a gyerekeket, és

az iskolába katonákat költöztettek be,

akiket a környező járásokból toboroztak. Jelenleg az iskolában folyik a kiképzésük: először helyi védelemben szolgálnak, majd viszik őket tovább.

 

Folytatjuk!

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2022. március 10. 10:00
Mi ez a szerencsétlenkedés, hogy ne mondjam, balfaszkodás, kedves Mandi, a kampány kellős közepén gyakorlatilag elérhetetlenek vagytok.
simonvitéz
2022. március 10. 00:07
Áldás mindenkinek, aki segít! Április 3-án elpicsázzuk a globalista/libsi/komcsi/náci osszefosást! Utána újult erővel lehet segíteni a bajba jutottakon.
tetx
2022. március 09. 22:03
Úgy olvastam valahol az ukránok a kamionokat elkobozzák és hiába humanitárius segély a lakosságnak, viszik a katonáknak. Ha valami értékes, akkor meg simán csak lenyúlják.
Járványfigyelő
2022. március 09. 21:00
Ha el nem lopják az ukrán vámosok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!