Alig több mint háromezer forintért juthatott óceánparti ingatlanhoz Karácsony csúcsvezetője

2022. január 18. 11:18

A Mártha Imre birtokába jutott floridai ingatlan értékét „a Metropol által megkérdezett szakértők beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik”.

2022. január 18. 11:18
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely bizalmasa, Mártha Imre jachton és luxusszállodában űzi a home office-t, amelyről több fotó is nyilvánosságra került. December végén a Metropol ráadásul újabb bizonyítékokat is nyilvánosságra hozott a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének meghökkentő vagyonáról, ekkor már egy kétmilliárdot érő villáról, és százmilliós luxusautóról is szó esett.

Néhány napja a Mandiner arról is beszámolt, hogy Mártha olyan helyen vásárolt ingatlant, ami az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman színésznőnek, a milliárdos Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Milliárdos óceánparti ingatlan

A Metropol információi szerint újabb, ezúttal akár egymilliárd forintot is érő óceánparti luxusingatlan került Mártha Imréhez (lenti kép). Az ingatlan „értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire” – írja keddi cikkében a Metropol.

Fotó: Metropol.hu
Fotó: Metropol.hu

Mint a portál fogalmaz:

Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége – teszik hozzá.

A portál a közművezér egyik közösségi oldalán megosztott bejegyzésére is rábukkant, melyet vélhetően a fenti dokumentum tárgyát képező ingatlan helyszínén készített. „Ellenőrzöm a leveleimet” – írja kapcsolódó bejegyzésében (lenti kép) Mártha.

Fotó: Metropol.hu
Fotó: Metropol.hu

Így kerülhetett a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének birtokába a milliárdos ingatlan

A szóban forgó ingatlan a fenti dokumentum szerint mindössze egy jelképes, a szerződés érvényességéhez szükséges összeg (10 dollár), valamint egyéb „jószág (nem feltétlenül a haszonállatot jelent, pl. ingatlan, részvény, egyéb értékes ingóság – a szerk.) és értékes ellenszolgáltatásért” cserébe kerülhetett „örökre” Mártha Imre birtokába.

Lapunk az ingatlan kapcsán Mártha Imrét is megkérdezte. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

***

Mártha Imre: Nem esik rosszul, hogy Gyurcsány-fiókának neveznek

Mártha Imre a HVG-nek adott nagyinterjút, amelyben szóba került a baloldalhoz és Gyurcsány Ferenchez való viszonya is. Arra a kérdésre, hogy mennyire tartja magát Gyurcsány-fiókának, a BKM vezére kifejtette: „Azt gondolom, ez egy Gyurcsány miniszterelnök úr ellen már évtizede alkalmazott karaktergyilkosságból ered. Azt gondolhatja talán a kormánymédia, hogy pejoratív dolog bárkit e karaktergyilkolt körhöz sorolni. Szerintem nem az, és a magyarok egy jelentős körében sem az. Ez nekem egyáltalán nem esik rosszul.” Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Mártha Imre a adott nagyinterjút, amelyben szóba került is. Arra a kérdésre, hogy mennyire tartja magát Gyurcsány-fiókának, a BKM vezére kifejtette: Erről bővebben olvashat.

 

Nyitókép: FKF Facebook 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2022. január 19. 08:27
bazmeg bazmeg, bazmeg, bazmeg. csak így röviden. senki nem veszi a fáradságot, hogy megkérdezzen EGY joghoz értő embert? a szöveg, ami így szól: "Witnesseth, the grantor for and in consideration of the sum of ten dollars, and other good and valuable consideration to him in hand paid by grantee, the receipt whereof is hereby acknowledged, has granted, bargained and sold to grantee, his heirs and assigns forever, the following described land, situated, and being in" egy tök alapvető jogi formula, egy formaszöveg. NEM arról szól, hogy tíz dollárért ad el valaki valamit! ez a helyi, amerikai szokásjogra eredeztethető vissza, amikor a helyi bíró előtt az eladó és a vevő kijelentették, hogy a vételár kifizetése megtörtént. szokásjog alapján ez MINDEN real estate adásvételiben benne van. Kötelező jelleggel így kezdődik egy adásvételi, pont. Most komolyan elhiszi valaki, hogy mártha imre jószágokat vitt az ingatlanért cserébe? bazmeg.
Wadaderika
2022. január 19. 06:27
Jeffer  2022. január 17. 11:23 idézem Makacs balos szavazó: Orbán ellop mindent. Én: Dehát egy egész évi adót fizet vissza a családoknak. Makacs baloldali szavazó: Akkor is ellop mindent. Én: Dehát elengedi a 25 éven aluliak személyi jövedelemadóját. Makacs baloldali szavazó: akkor is a baloldalra szavazok, nem a maffiára, mert a nyugdíjasokkal se törődik. Én: Dehát rekord méretű nyugdíjprémiumot fizetett és nemsokára érkezik a 13. havi nyugdíj. Makacs baloldali szavazó: De a nép nyomorog, mert ellopnak mindent. Én: Dehát közel 1 millió emberrel több dolgozik, mint 2010-ben, közel 1 millióval több autó van forgalomban és negyede a mélyszegények száma az akkorinak. Makacs baloldali szavazó: Igen, de lerohasztotta a rezsim az egészségügyet. Én: A komplett mentőautó és mentőhelikopter flotta le lett cserélve, sorra újultak meg a kórházak és a korábbi béremelések után most duplázzák az orvosok bérét a hálapénzrendszer kivezetése mellett. Makacs baloldali szavazó: De a maffia kiárusítja az országot. Én: Ezekben az években szerzi vissza az állam a balosok alatt elprivatizált szektorokat, az aranytartalék 30szorosa a 2010-esnek és 7000 milliárddal nőtt az állam vagyona. Makacs baloldal: de nem törődik a zOrbán a dolgozókkal, a bajba jutottakkal. Én: De hisz befagyasztotta a benzin árát, kamatstopot, hitelmoratóriumot vezetett be, alapvető élelmiszerek árát csökkenti, a parkolás ingyen volt, a Szép kártyán is könnyítések lettek. Makacs baloldali szavazó: De nem foglalkozik a fiatalok otthonteremtésével. Én: De hiszen a rengeteg új családtámogatás mellett bevezette a CSOK-ot, a Babavárót és lakásfelújításra is milliókat ad. Makacs baloldali szavazó: De a vállalkozókkal nem törődik a kormány a bajban. Én: De hisz bértámogatást, bérleti díj elengedést kaptak, több járulékot elengedtek a bajban, kamatmentes hitelt kaptak és most is több adó és járulék csökkent. Makacs baloldali szavazó: De nem törődik a vidékkel a zOrbán: Én: De hiszen a Modern Városok és a Magyar Falu programokkal sose látott források érkeznek, újul a vidék, terek, iskolák, óvodák újulnak, új falubuszok, bicikliutak vannak. Makacs baloldali szavazó: Én akkor se szavazok az Orbánra mert mindent ellop. És nincs demokrácia, szólásszabadság. Én: De hisz közel rekord részvétellel dönthettünk arról, hogy ki vezesse az országot és az interneten is 70%-ban a kormányellenes propaganda folyik, ráadásul világszinten is ritkaság a Kormányinfó, ahol a rengeteg nem létező ellenzéki újságíró szabadon élőben kérdezheti a kormányszóvivőt, vagy a miniszterelnököt bármiről. Makacs baloldali szavazó: De én nem szavazok a Fideszre, mert mindent ellop. Én: Demokrácia van, arra szavazol akire csak akarsz és úgy tolod el az unokáid életét és a nemzeted jövőjét, ahogy csak szeretnéd.
Dezsőke
2022. január 18. 22:29
ennek a csávónak lehet bármennyi lóvéja...
nempolitizálok
2022. január 18. 20:06
Én is ott vettem volna, ha a polgárok nekem is fizetik,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!