Életmentő Pont nyílt Józsefvárosban

2021. december 16. 20:53

A főváros és Józsefváros együttműködéseként Életmentő Pont nyílt, immár második alkalommal, a VIII. kerületben; az intézmény este 8-tól reggel 8-ig tart nyitva, fürdési lehetőséget, egészségügyi ellátást és egyszeri étkezést biztosít – tudatta Facebook-oldalán a főpolgármester csütörtökön.

2021. december 16. 20:53
null

Karácsony Gergely azt írta, a tavalyi tapasztalatok alapján szükség van még hasonló helyekre; a működtetés 3 hónapja alatt befogadtak 143 hajléktalan embert, akik ezzel megmenekültek a kihűléstől. Ezután többen állandó, magasabb szintű ellátásba kerülhettek.    

A program célja, hogy azok a hajléktalan emberek, akik kapacitáshiány miatt máshol nem találnak menedéket, ne az utcán töltsék a leghidegebb éjszakákat – mutatott rá.    

Karácsony Gergely közölte, a fővárosi önkormányzat mindent megtesz, hogy segítse a hajléktalan embereket. „Konkrét lépéseket teszünk, hogy valamennyiüknek otthon találhassunk, ezért indítottuk el a szociális lakásügynökséget is, ahol jóval áron alul adunk lakást olyan embereknek, akik valamilyen oknál fogva fedél nélkül maradtak” – fogalmazott.

(MTI)

Fotó: KarácsonyGergely, Facebook

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. december 17. 09:56
Mindig azt lehetett olvasni, hogy van elég férőhely. A képet nézve jó, ha öt ember elfér ott.
critical man
2021. december 17. 06:04
Geli, ismerjük a jóárasított, okosba történő ingatlan eladásaitokat.
AROON
2021. december 17. 06:02
HANGZATOS A NÉV! "ezért indítottuk el a szociális lakásügynökséget is, ahol jóval áron alul adunk lakást olyan embereknek, akik valamilyen oknál fogva fedél nélkül maradtak” Na jah áron alul! Tudjuk, bizonyitottátok, lásd Anonymus!! Pikó, és te, egyik kézzel elvesztek, elloptok mindent, aztán nagy kegyesen adtok egy semmit sem erő "közfürdőt, melegedőt"!! A nyócker, megint csak nyócker lett nálatok! Ha így folytatjátok, az egész főváros eléri a nyócker szintet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!