Ferenc pápa a kereszt jelét rajzolta egy csecsemőre, miközben köszöntötte a hívőket

2021. szeptember 12. 12:42

Ferenc pápa vasárnap délelőtt a pápamobilról köszöntötte a hívőket, majd megérkezett a Hősök terére, ahol nem sokkal később elkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje.

2021. szeptember 12. 12:42
null

Az MTI tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy a Szépművészeti Múzeumban tartott találkozók után a katolikus egyházfő a pápamobilról köszöntötte a több tízezer hívőt. A jármű a múzeumból először a Dózsa György útra nyugati oldalára hajtott, onnan az Andrássy útra, egészen a Kodály köröndig, majd vissza, onnan pedig a Dózsa György út Műcsarnok melletti részéről érkezett a Hősök terére.

A hívek hangos éljenzéssel, integetéssel köszöntötték a Ferenc pápát, a tömegben a többi között magyar, székely, lengyel, spanyol, portugál és vatikáni zászlókat lengettek.

Az Andrássy úton egy csecsemőt adtak Ferenc pápa kezébe, aki a kereszt jelét rajzolta a kisgyermek homlokára.

(MTI/Videó: 777)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
III. Öreg Banya
2021. szeptember 12. 19:28
Szegény gyerek! A páp elkötelezte a sátánnak. Ugyanis a keresztet fordítva rajzolta!
Nyilas Miksa
2021. szeptember 12. 16:50
Megátkozta szegény csecsemőt. Régen is feláldozták őket. Ezek az erőszakos keresztények semmit nem változtak az elmúlt 3000 évben!
pepita
2021. szeptember 12. 14:26
Nem tudom a pápával közölték-e , hogy a buzik is itt szoktak vonulni .?
Pelso j.
2021. szeptember 12. 14:04
Aha. Tehát a ti köreitekben az a népi kezdeményezés, amikor párfős eszelős csőcselék megfenyeget egy helyi patriótát, aki sem jog szerint, sem morálisan semmilyen vétséget nem követett el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!