Megkezdődött a Műcsarnok felújításának előkészítése

2021. augusztus 31. 07:47

Fennállásának 125. éves évfordulója alkalmából az épületet teljes körűen felújítják.

2021. augusztus 31. 07:47
null

A Műcsarnok Hősök terén álló épülete a Millenniumi Kiállításra épült fel Schickedanz Albert építész tervei szerint – írja a PestBuda. Hozzátették: fennállásának 125. éves évfordulóján megkezdődött az épület teljes körű felújításának előkészítése. A Műcsarnok teljes körű rekonstrukciójának és korszerűsítésének tervezésére, engedélyeztetésére, valamint a homlokzat felújítására írt ki közbeszerzési pályázatot a Magyar Művészeti Akadémia, írják.

Megírták: a kiírás alapján

egyrészt a háromszintes, alápincézett Műcsarnok energetikai építészeti rekonstrukciójának terveit kell elkészíteni,

másrészt a homlokzat felújításának kivitelezését. Ez magába foglalja többek között a kőoszlopok, pilaszterek, lépcsők, a támfal, a padló és a timpanon restaurátori munkálatait is. hangsúlyozták, hogy a közbeszerzési eljárására október 4-ig kell beadni a pályázatokat.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2021. szeptember 01. 01:24
Hol van a schollander?
kòn bandi
2021. augusztus 31. 16:09
Épűl szépűl "judapest" És "hol van még karácsony" Legel a belvárosi méhekkel a főpolgi. Ma mit akadályozott meg vajon.
alphaville
2021. augusztus 31. 13:43
Ezt is? Minek? Az én adómból? Nincs fontosabb dolog? Mit lehet még ellopni? Közben a szabadvárosokat kivérezteti Orbán.
tevevanegypupu
2021. augusztus 31. 13:04
Ezek közkincsek..de nagyon sajnálom, hogy Budapesten, ebben az ocsmány koszfészekben az ocsmány szavazóknak és bolsevik polgármestereiknek..Azoknak is szól, akik épp fidesz szavazók lennének, de nem mentek el szavazni..Nagyon sajnálom, hogy Budapest az ország fővárosa..nem ezt érdemli az ország..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!