Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban fog találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal

2021. július 21. 14:38

Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ferenc pápa szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén.

2021. július 21. 14:38
null

Miután több, mint egy hónapja megerősítették, hogy Ferenc pápa fog találkozni Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, most kiderült, hogy ennek helyszíne a Szépművészeti Múzeum lesz – olvasható a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek képviselőit – áll a hivatalos közléseben. 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

A Szentatya a délután folyamán tovább indul Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. július 21. 21:44
Pozsony, Kassa, Eperjes, marad magyar földön :)
Ferer
2021. július 21. 21:36
Szépművészetibe fogadni a csúnya Orbánt ez jó.
jánosbácsi
2021. július 21. 21:22
Mit nem adnák azért, ha láthatnám amikor Orbán és Áder a két álkaresztény áhítattal nyalogatják a pápa kezét. Gondolom Bayer Zsolt is tiszteletét teszi.
Sorted87
2021. július 21. 19:38
A jóistennel kéne már találkoznod drága viktorom! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!