Agyvérzés végzett Szappanos György „Szapi” basszusgitárossal

2021. június 08. 12:16

A zenész családja által kiadott közlemény tisztázza a legendás zenész halálának körülményeit.

2021. június 08. 12:16
null

Június 6-án, vasárnap írta meg több újság a  hírt, miszerint elhunyt az egyik legjobb magyar basszusgitáros, Szappanos György. Az 55 éves zenész halálhírét zenésztársa, Borlai Gergő dobos írta meg a Facebookon szombat délután. Több újság híradását követően azonban olyan hírek is elkezdtek terjedni, hogy Szappanos György még él.

A család kedden adott ki közleményt, melyet a Blikkhez juttatott el. 

„Szappanos György 2021. június 1-jén, kedden délután lett rosszul, felesége talált rá az otthonukban. Kórházba szállították, ahol agyvérzést állapítottak meg nála. Négy napon át tartó küzdelem után, június 5-én, 23.45-kor visszaadta lelkét teremtőjének. A család a búcsúztatásról a későbbiekben ad tájékoztatást” – írta a család a Blikknek küldött közleményében.

A zenész már gyerekkorától tanult zongorázni és gitározni, később Török György jazz-gitárosnál fejlesztette tovább a tudását. Annak ellenére, hogy akkoriban még nem létezett basszusgitár szak, felvételizett a Konzervatóriumba, és elkezdett nagybőgőn tanulni. Basszusgitározott Babos Gyula és Tátrai Tibor mellett, olyan zenekarokban csapott a húrok közé, mint a Tátrai Band és a Boom Boom – írta meg a Fidelio. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
széki lassú
2021. június 09. 16:46
Szappanos György a basszusgitár Paganinije volt. Előadott olyan basszusgitár szólót, hogy a hangszer úgy forgott a kezében, mint ahogy egy autó ventillátora a hűtő előtt /a jobb érthetőség miatt írom/, és közben hihetetlen ütem és dallam parádé zengett. Azt csinált a hangszerrel, amit akart. Borlai Gergővel együtt meg egyenesen őrületbe vitte a közönséget. Briliáns bravúr gitáros volt.
alkaloidablog
2021. június 08. 13:35
"...A bevándorlók bére, csak halál lehet, el kell innen üldözni a négereket..." Inspiráló volt a Mos-Oi a nyolcvanas években. R.I.P.
Autofocus
2021. június 08. 13:30
Sokan, sokat tanultak tőle. Várja az égi jam session, Jaco Pastoriussal.
westend
2021. június 08. 12:32
Isten nyugosztalja. Fiatalon ment el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!