Bérfejlesztés nélküli kerettel fogadták el a BKV üzleti tervét

2021. március 23. 14:33

A döntés csaknem egyhangú volt.

2021. március 23. 14:33
null

Bérfejlesztés nélküli kerettel fogadta el kedd délelőtt a BKV igazgatósága a tömegközlekedési cég 2021-es üzleti tervét. A Világgazdaság információi szerint a döntés csaknem egyhangú volt, mindössze egy tartózkodó szavazat érkezett a testületi tagok részéről.

Az idénre tervezett közszolgáltatási díj megközelíti a 136 milliárd forintot, de ebből csupán szűk 500 millió forintot különítettek el beruházásokra. A fizetésemelés finanszírozásának kimaradása rossz üzenet lehet a cég szakszervezetei számára, amelyek múlt pénteken kollektív munkaügyi vitát (kmv) kezdeményeztek a bértárgyalások mielőbbi eredményes lezárása érdekében.

A dolgozói érdekképviseletek 6 százalékos bérfejlesztési és 10 százalékos cafeteria emelési igénnyel léptek fel. Ezzel szemben a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor február elején jelezte, hogy a fővárosnak nincs pénze erre, ezért kénytelen nulla százalékos ajánlatot tenni. Ezt a szakszervezetek értelemszerűen elutasítottak. A társaság vezetése ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy a városházával közösen folyamatosan keresni fogja a szükséges források bevonásának lehetőségét.

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2021. március 23. 18:22
Lehet ,hogy megrónak itt engem , de én a butapestiek szavazati jogát kollektíve elvenném: pont hoztak már annyi rossz döntést ,hogy megérdemelnék!
Krupp Skya
2021. március 23. 17:45
Ott van a Vágó Pista bácsi, szervezzen nekik legyen ön is milliomos műsort! Azzal is el lehet ütni az időt, hogy ne kelljen emelni fizetést.
Krupp Skya
2021. március 23. 17:41
Nem kell szidni Karácsony Gergelyt. Tegye fel a kezét aki tudja, hogy a száz tanácsadó közül melyikre kell hallgatni! Mikor már 20 éve lesz főpolgármester Karácsony, majd tudja hogy a kétszáz közül melyikre kell hallgatni.
files32
2021. március 23. 17:21
Mészáros gyerekei nyerték az Országos Széchényi Könyvtár raktárépítését: 17,5 milliárd lesz az ára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!