Elhunyt Kriza Ákos, Miskolc volt polgármestere

2021. január 19. 08:30

A nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el.

2021. január 19. 08:30
null

A család kedd reggeli közleményéből derül ki a szomorú eset – írta meg az Origo. Íme a közlemény:

„A család nevében megrendülve és mély fájdalommal tudatom: 2021. január18-án a késő esti órákban elhunyt Dr. Kriza Ákos.

Miskolc város volt polgármestere hosszan tartó, küzdelmes betegség utántávozott közülünk, mindössze 56. éves korában.

Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját,politikusát veszítette el, aki nem csak kiváló orvos, intézményvezető éspolgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja,szüleiről gondoskodó gyermek, és igaz testvér is volt.

Nyugodj békében!

A temetésről a család később ad tájékoztatást!

Miskolc, 2021.01.19

Dr. László ZsuzsannaDr. Kriza Ákos felesége”

(Origo)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2021. január 19. 19:50
Nyugodjon békében. 1990-óta a legjobb polgármestere volt Miskolcnak. Miskolciként köszönöm a 9 évet Polgármester úr.
syphax
2021. január 19. 15:13
Nem mondom azt, hogy soha nem felejtem el a "SZENT NYELVTANT" sőt, tudom és állitom--bár nem büszkén--hogy sokat VÉTEK(!), néha szándékosan is a nyelvtani szabályok ellen. VISZONT BECSSZÓRA MONDOM, EZÚTTAL NEM(!) EZ ÁLL FÖNN!!! OLYAN ÉRTELEMBEN NEM, HOGY 1000%-IG biztos voltam abban, HOGY "REQUIESCAT"-OT IRTAM. CSAK A SZÖVEGEM LEIRÁSA UTÁN NEM KELLŐ ALAPOSSÁGGAL OLVASTAM EL AZT "utoljára", AMIT IRTAM, S ÚGY KÜLDTEM EL: VALÓBAN HIBÁSAN. Egyébiránt okl villamosmérnökként NEM VAGYOK "LATINOS", merthogy még a középiskolát is technikumban s nem gimnáziumban végeztem (miskolci Bláthy Ottó Villamosipari Technikum) Mindazonáltal KÖSZÖNÖM NEKED az "igazítást"--AMIT ÉN(!) NEM TETTEM VOLNA MEG ILYEN SZOMORÚ HELYZETBEN, SEM FELÉD SEM MÁS FELÉ, HA VÉLETLENŰL(!) hibázol vagy hibáztok-- annak ellenére sem, hogy IGAZAD VAN! Dehát.....nem vagyunk egyformák hálaistennek. P.s.: Egyébként lehet, sok egyéb nyelvtani HIBÁM VAN MÉG--még ezen a BETŰ-ELÜTÉSEN KIVÜL IS--gyarló ember vagyok s nem gép. De igyekezni igyekxem helyesen irni amennyire képességeimből telik, oszt' néha sikerül. néha nem.
florin
2021. január 19. 10:48
Nyugodjon békében!
syphax
2021. január 19. 09:20
DR.KRIZA ÁKOS NAGYFORMÁTUMÚ ERDÉLYI FÉRFI VOLT. A HIRES KRIZA JÁNOS NÉPRAJZTUDÓS OLDALÁGI LESZÁRMAZOTTJA. MAROSVÁSÁRHELYEN VÉGEZTE EL AZ ORVOSEGYETEMET, MEGNŐSÜLT--FELESÉGE SZINTÉN ORVOS--ÉS MISKOLCON TELEPEDETT LE. UNITÁRIUS VALLÁSÚ, NAGYON KOMOLYAN ÉS MÉLYEN ISTENHIVŐ EMBER. MINT ORVOS IS KIVÁLÓAN DOLGOZOTT, MINEK KÖVETKEZTÉBEN MÁR AZ ELŐZŐ ÉVSZÁZAD '80-AS ÉVEIBEN IGAZGATÓ FŐORVOSA LETT A KOMPLEX MISKOLCI MÁV RENDELŐINTÉZETNEK, AHOL KÖZMEGBECSÜLÉSNEK ÖRVENDVE IRÁNYITOTTA A MISKOLCIAK ÁLTAL SZAKMAILAG IGEN ELISMERT-KEDVELT INTÉZMÉNYT. MINT FIDESZ POLITIKUS ELŐSZÖR 2006-BAN INDULT A POLGÁRMESTERI CIMÉRT--FIDESZ-KDNP-S SZINEKBEN-- DE EKKOR MÉG NEM ŐT VÁLASZTOTTÁK MEG A MISKOLCIAK. A TELJES IGAZSÁGHOZ TARTOZIK, HOGY MINT KIVÁLÓ ORVOS PONTOSAN TUDTA-ISMERTE SAJÁT SZERVEZETÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI NEHÉZSÉGEIT--MÁR A 2006-OS ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK ELŐTT IS. ÁM AKKOR, 2006-BAN MÉG JELENTŐS JAVULÁS ÁLLHATOTT BE SZERVEZETÉBEN, MELY INSPIRÁLTA ŐT AZ INDULÁSRA A VÁLASZTÁSON. ÉS PERSZE FIDESZ-KDNP-S PÁRT-TÁRSI, BARÁTI, VÁLASZTÓPOLGÁRI RÁBESZÉLÉSEK-KÉRÉSEK IS JELENTŐSEN--TALÁN--MINEK OKÁBÓL NEM KIS LELKIERŐVEL VÁLLALTA A POLGÁRMESTER JELÖLTSÉGET. AMIBŐL AZUTÁN MISKOLCI POLGÁRMESTERI TISZTSÉG VÉGÜL A 2010 ŐSZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON LETT. POLGÁRMESTERI MUNKÁJÁT, FELADATAIT 2010-TŐL 2019 KORA-NYARÁIG KIVÁLÓAN(!!!) LÁTTA EL--HALLATLAN FEGYELEMMEL, EMPATIKUS TÜRELEMMEL SŐT KERESZTYÉNI SZERETETTEL DOLGOZVA VÉGEZTE. MIGNEM 2019 TAVASZÁN JELEZTE A MEGFELELŐ FELSŐBB IRÁNYITÓSZERVEKNEK: AZ OKTÓBER 13-I VÁLASZTÁSON ÚJRA ÉS MÉG SÚLYOSABBAN MEGRENDÜLT EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA MÁR NEM TESZI LEHETŐVÉ AZT, HOGY EZEN A NAGYON FELELŐSSÉGTELJES POSZTON DOLGOZHASSON.... AZUTÁN 2019.OKTÓBER 13-ÁN MISKOLCON IS AZ TÖRTÉNT...AMI TÖRTÉNT.....MOST MÁR LÁTHATJUK MISKOLCON IS "MIVÉ LETT" AMIR DR. KRIZA ÁKOS SZIVÓS MUNKÁVAL FÖLÉPITETT. "LÁTJÁTOK FELEIM! ISA POR ÉS HOMU LETT AMIT KRIZAN DOKTOR MEGTEREMTETT--AZ ÚR SEGÉLYÉVEL--ÉS FÖLÉPITETT." BIZONY--ILYEN AZ EMBER AKI TISZESSÉGES ÉS TEHETSÉGES. "EGYEDÜLI PÉLDÁNY" ÁKOS! ISTENBEN BIZÓ FÉRFIKÖSZÖNTÉSSEL BÚCSÚZOM TŐLED: " ATYAÚRISTENÜNK ASZTALÁNÁL A MENNYBEN.....GONDOLJ REÁNK, MISKOLCI TISZTELŐIDRE ÉS BARÁTAIDRA-HIVEIDRE IS!" A BOLDOG "HARMADNAPI" FÖLTÁMADÁS REMÉNYÉBEN. REQUIESCAN IN PACEM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!