Okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone

2020. június 01. 20:54

A távoli és iskolai használatra egyaránt alkalmas okostanterem-megoldás már húsz magyar oktatási intézményben működik.

2020. június 01. 20:54

A társaság tájékoztatása szerint a digitális tanterem szolgáltatást fizikailag interaktív táblából, a diákok által használt tabletekből és tanári laptopból álló, saját alkalmazásfelülettel rendelkező és egymással kommunikáló eszközök alkotják: hatszáz tananyag van a rendszerben, ezek például óravázlatok, digitális szemléltető anyagok, a tanárok azonban saját prezentációkat is közzétehetnek a felületen.

Közölték: eddig 20 óvodai, általános iskolai, gimnáziumi és szakgimnáziumi digitális tantermet adtak át, ezeket mintegy húszezer pedagógus és diák használja, az idén pedig további húszezer felhasználóra számítanak: a Vodafone Magyarország 40 fenntartó intézmény vezetőjével tárgyal, a csatlakozók 40, 100 vagy 200 licences csomagokat vehetnek, ám ez csak az egyidejű felhasználói számot jelöli, egyébként négyszer ennyi diák kap egyéni hozzáférést.

Hatszáz tananyag van a rendszerben

A közleményben idézték Király Istvánt, a társaság vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettesét, aki a digitális tantermet elsősorban általános és középiskoláknak ajánlotta. Kifejtette: a szakképzésben, nyelviskolákban és az egyetemi képzésekben is megfelelően tudja támogatni az órai munkát függetlenül attól, hogy az valós, vagy virtuális térben zajlik.

A rendszer kiépítése a szolgáltató szerint az igényektől függően 5-12 millió forintba kerül. A szolgáltatás keretszoftverét a SEOS adja, a hardveres megvalósításért pedig a Delta-csoport felel.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
triacus
2020. június 02. 11:41
Hiányzik a (X) vagy a "Fizetett hirdetés" a cikk címéből. Egyébként a Vodafone hogy jön képbe, ők mit adnak az egészhez? Internetet? Tananyagokat (apropó, ha már Vodafon: lesz benne gender-oktatás? Mer az fontos a Vodafone számára: https://www.vodafone.com/our-purpose/inclusion-for-all/working-towards-gender-equality )? Pedagógus továbbképzést? Oktatási keretrendszert (ez lenne ez a SEOS - "Smart Education Operating System")? Egyébként örvendetes, hogy egy telekommunikációs vállalat segíti a magyar oktatást, de az, hogy egy külföldi tulajdonú, multinacionális, bizonyos ideológiákat előtérbe helyező nagyvállalat telepszik rá és ebből még profitot is realizál, az kissé visszatetsző.
néhai Ch.Pilot
2020. június 02. 01:51
"Okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone" Sátánizmus. Minél okosabb egy tanterem, annál butább diákok jönnek ki belőle.
kunfia
2020. június 01. 21:21
Szerintem aki kivonul egy ilyen rendezvényről,az hazaáruló. Az jobb,ha 2020-ban is befogja a pofáját!
kunfia
2020. június 01. 21:19
Vezérünk csapata éppen Trianonról beszél a HÍR TV-n. Csak éppen azt nem említik,hogy 1990 június 4.én éppen a tolvaj,gazember vezetésével kivonultak a Parlamentből a trianoni megemlékezésről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!