Európán átívelő innovációs programot indít a Design Terminal

2019. december 11. 12:46

Az X-Europe januárban kezdődik és 26 hónapig tart, a program eseményei Budapest mellett Amszterdamban és Rigában zajlanak majd.

2019. december 11. 12:46

A Design Terminal holland The Next Webbel és három további partnerrel indít nagyszabású, kétéves programot a nyugat- és a kelet-közép-európai, valamint a Baltikum innovációs ökoszisztémáinak összekapcsolására, a Horizon 2020 uniós program keretében – írja a Portofolio.

A Design Terminal tájékoztatása szerint az X-Europe program célja, hogy hozzásegítse a visegrádi régió csúcstechnológiai mérnöki innovációit fejlesztő kezdő vállalkozásait és kkv-it a nemzetközi piacra lépéshez, üzleti eredményességük növekedéséhez, valamint összeköti őket Nyugat-Európa nagyvállalataival is. A régió nemzetközi versenyképességének erősítése mellett a program jelentősen megerősítheti Budapest, mint a régió innovációs motorja szerepét is. A program segítségével a visegrádi régió tudományos kutatáson alapuló, deep-tech innovációit fejlesztő vállalkozásai nyugat-európai piacokon építhetnek kapcsolatokat.

A Design Terminal a holland The Next Web és három további partner által indított nagyszabású, kétéves program a nyugat- és a kelet-közép-európai, valamint a Baltikum innovációs ökoszisztémáinak összekapcsolására törekszik, a Horizon 2020 uniós program keretében. A vállalkozásfejlesztési képzések mellett kifejezett cél az üzleti együttműködések elősegítése a startupok, kkv-k és a nagyvállalatok között.

A szervezők nagyjából 1500 startup mozgósítására számítanak, melyek közül 150 tud részt venni a programban. A képzések, mentorálások és üzleti kapcsolatok kialakítása mellett a vállalkozások segítséget kapnak médiajelenlétük növelésében, összekapcsolják őket befektetőkkel, illetve 3 csapat szemeszterenként becsatlakozik a Design Terminal Mentorprogramjába is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. december 11. 18:40
büdös nekem ez
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!