A no-go zónák fejlődéstörténete

2018. március 02. 13:59

A liberalizmus dogmái ma már nem elősegítik a politikai cselekvést, hanem akadályozzák azt.

2018. március 02. 13:59
Bunford Gerda

„Angela Merkel néhány nappal ezelőtti bejelentése minden bizonnyal nagy riadalmat okozott a liberális sajtóműhelyekben, a kancellárasszony ugyanis egy tévéműsorban elismerte: mindeddig politikai okokból nem hozták nyilvánosságra, de valóban vannak olyan területei Németországnak, ahol a német hatóságok nem rendelkeznek semmilyen hatalommal: »A nevükön kell neveznünk őket, és tennünk kell valamit ellenük« – mondta Merkel. Ki gondolta volna?! (...)

A helyzet ismerős: ugyanez a történet játszódott le a bevándorlás és a terrorfenyegetettség kapcsán is. Amikor Orbán Viktor miniszterelnök a párizsi terrortámadások kapcsán 2015 novemberében elsőként merte kimondani, hogy »a bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggés egyértelmű tény – ha akarjuk, ha nem«, a teljes nyugati-liberális sajtó felháborodott (példájukat pedig hűségesen követte a hazai balliberális ellenzék).

Képzeljük el, milyen jó lenne, ha a nyugat-európai politikai elitnek nem lenne szüksége évekre ahhoz, hogy elfogadja a valóságot olyannak, amilyen. Ha a nyugati kormányok képesek lennének kicsit gyorsabban levetkőzni az ideológiai mantráikat, és szembenézni a tényekkel, akkor nem kellene mindig utólag rácsodálkozniuk az országaikban zajló társadalmi-politikai folyamatokra. És nem kellene kényszermegoldásokkal teríteni a felelősséget – ahogy a kötelező betelepítési kvótával tervezik. A liberalizmus dogmái ma már nem elősegítik a politikai cselekvést, hanem akadályozzák azt.”

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. március 03. 16:49
Kedvenc nyugat-európai országaim: 1. Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Franciao., 3., NBritannia. Mi lett belőletek?
szekula
2018. március 03. 00:18
#bumfordigárda
ato boldizsár
2018. március 02. 21:47
ma már?? Már tegnap előtt is...
kowecses
2018. március 02. 19:44
"Ki mire hajlandó, hogy távoltartsa a nemkívánatos bevándorlókat?" 1. EU határainak lezárása, akár a NATO csapatok sagítségével 2. Jogi határzár, belépés csak vízummal, munkavàllalási engedéllyel, pozitívan elbírált menekültkérelemmel. 3.ENSZ vezetésével segélyprogram a fejlődő, túlnépesedett országok megsegítésére
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!