Felfüggesztette a bíróság a Budaházyék elleni büntetőeljárást

2017. augusztus 07. 22:18

A Fővárosi Ítélőtábla felfüggesztette a Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárást.

2017. augusztus 07. 22:18

Felfüggesztette, és az Alkotmánybírósághoz fordult a Fővárosi Ítélőtábla a Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás ügyével kapcsolatban – tudta meg a Pesti Srácok.

A Fővárosi Ítélőtábla döntésének oka az, hogy a büntetőeljárási törvény szerint a vádemelést követően ki van zárva az eljárásból az a bíró, aki az ügyben első vagy másodfokon a kényszerintézkedésről határozatot meghozó tanács tagja volt. Márpedig az ügyben eljáró másodfokú bírói tanács elnöke az a Rédei Géza, aki évekkel korábban tagja volt annak a tanácsnak, amely Budaházy György, valamint a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatásáról döntött. 

Amennyiben az Alkotmánybíróság megalapozottnak tarjta a Fővárosi Ítélőtábla beadványát, akkor a Pest Srácok információi szerint az is lehetséges, hogy az ügyben nem fog tudni eljárni a Fővárosi Ítélőtábla, hiszen minden tanácsban van olyan bíró, aki a kizárás hatálya alá esik.

Budaházyt egyébként a Fővárosi Törvényszék első fokon bűnszervezetben, társtettesként elkövetett terrorcselekmény, testi sértés és kényszerítés miatt tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte. A vád szerint Budaházy György áll a Kóka János, Hiller István és más politikusok háza ellen intézett lőfegyveres, illetve Molotov-koktélos támadások mögött, valamint az ő utasítására készítettek elő további legalább két országgyűlési képviselő ellen robbantásos merényletet a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű csoport tagjai.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. augusztus 08. 16:05
A Budaházy család üldözésében a felcsúti maffia is nagyon sáros. A kommunista kisztitkár Áder elutasította Budaházy kegyelmi kérelmét ami véget vethetett volna a Budaházy család meghurcolásának. Kommunista MSZP, kommunista Fidesz egykutya.
alter_ego
2017. augusztus 08. 11:06
1. Budaházy nem hülye. 2. Nincs bizonyíték. Még valami?
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 08. 10:26
A szervezetük neve alapján én az ügyvédek helyében a beszámíthatatlanságra alapoznám a védelmet. Amúgy érdemes lenne félretenni a nagy pártszimpátiákat, meg a forradalmi hevületeket! (Tudom, hogy ez sokaknak egyszerűen lehetetlen, meghaladja a szellemi színvonalukat.) A többieknek jegyezném meg.: A BTK szerint a testi sértés, a rongálás, a gyilkossági kísérlet, az ezek tervezése, a hasonlócsínyekkel egyetemben bűncselekmények. Függetlenül attól, hogy Gyurcsányt, Orbánt, Zázriveczet, vagy a szomszéd Béla bát akarják-e összeverni, felrobbantani, kinyírni, megkúrni. Bűncselekmény, amit büntetni illik. Szóval ne tessék itt mindenféle koncepciós baromságról ugatni, tekintve, hogy a vádlottak a hülyeségeik zömét el is ismerték, a többi meg egész jól bizonyítást nyert. Nem kell előjönni gyilkos cigányokkal és hasonlókkal! Azokat ugyanúgy büntetni kell! Egy bűncselekmény nem lehet enyhítő körülmény egy másik esetében. Butaházyról amúgy a magánvéleményem.: Nagyjából még most is ülnie kéne a 2006-os disznóságai miatt. Ezzel megúszta volna, hogy módja legyen elkövetni a többit. Egy fontos középületet szétverni és rendőrök sokaságát megsebesíteni kizárólag nálunk lehet büntetlenül. Sőt nálunk rendőröket vontak ezért felelősségre. Hungaricum... A jelen ügy. Ha bombát robbantok mondjuk valami cigány-komcsi-hazaáruló ajtajában, amitől összedől a háza és kiveszik a fajtája, terrorista vagyok. Ha ugyanezt teszem, de a bomba csak megégeti a lábtörlőt, meg az ajtót, akkor is terrorista vagyok, csak akkor hülye terrorista. Aki egy lábtörlő megégetéséért vállalja a terrorista jelzőt, az szellemi fogyatékos. (Ez enyhítő körülmény lehet.) Szóval a robbantás mérete nem függ össze a minősítéssel. Terrorizmus. Azért meg nem felfüggesztett fogházat szokás adni. Butaházyék tehát egy sor terrorcselekményt követtek el. Eszükhöz kell mérni, hogy olyanokat, amiket egy 8 éves gyerek is képes lett volna megtenni. Ráadásul az büntetlenül... Egyetlen érdemi tettük Csintalan megverése volt. Bátor forradalmárok, hárman meg tudtak verni egy dagadt faszt... Ez esetben súlyosbító körülménynek tartom, hogy nem sikerült agyonverni azt a szarházit. Még ehhez is idióták... Amúgy mi volt a cél? Úgy általában? Felrobbantok egy lábtörlőt, mire másnap kitör a nemzeti forradalom és én leszek az új király? Vagy úgy megijed a parlament, hogy minden szavazás előtt kikéri Butaházy véleményét? Szerencsétlen balfaszok...
zakar zoltán béla
2017. augusztus 08. 10:16
Nem az esetem ez az ember, de a magyar jogszolgáltatáson, igazságszolgáltatás helyett, csak röhögni lehet! Szégyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!