Tállai nem tudott róla, hogy vizsgálat van, most emiatt vizsgálódnak

2016. január 25. 13:18

Egy OLAF-vizsgálat nyomán indult NAV-nyomozás, de erről nem tudott a NAV-ot felügyelő Tállai András államtitkár, ezért most Varga Mihály gazdasági miniszter vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítse: miért vizsgáltak a vizsgálat alapján, miközben nem szóltak erről semmit. Vizsgálat vizsgálat hátán a Nemzetgazdasági Minisztérium berkeiben.

2016. január 25. 13:18

Vizsgálatot rendelt el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kiderítésére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal miért nem tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető Tállai András államtitkárt arról, hogy nyomozás indult az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata nyomán – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.

A tárca közleménye szerint az OLAF a közbeszerzések szabályosságának ellenőrzésére adott uniós pénzek felhasználása ügyében szabálytalanságokat állapított meg, ennek alapján a NAV bűnügyi főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya nyomozást indított.

Az OLAF koordinációs irodája a NAV-on belül működik, ennek ellenére a nyomozásról –amelyről a legfőbb ügyész is tudott – az adóhivatalt vezető államtitkár nem kapott tájékoztatást – írja közleményében az NGM. A miniszter utasította a tárca közigazgatási államtitkárát, hogy az ügyben rövid határidővel folytassa le a vizsgálatot.

A korrupcióellenes pénzekről van szó

Tegnap írtuk meg, hogy hvg.hu cikke szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata alapján „korrupciós gyanú merült fel, éspedig a magyar pénzosztó apparátus csúcsaira vezető szálakkal. E szerint még a Brüsszel által a közbeszerzések ellenőrzésére adott pénzeket is megcsapolták.” Az uniós forrásokat menedzselő csúcsszervnek, az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek dolgozó tanácsadó konzorcium alvállalkozói körében az uniós hivatal fiktív számlákra, készpénzes kifizetésekre bukkant, írja a lap.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. január 25. 21:13
Ez az ügy az évszázad politikai pamfletje! Hangul atfokozó, bár hosszabb távon nem kifejezetten káros mellékhatások nélkül.
Morgen
2016. január 25. 21:09
Kezd a NAV olyan lenni, mint a CIA Az ember csak kapkodja a fejét. Van egy bizonyos "símacska", amelyik lassan, de biztosan siklik mindig lejjebb, mindig lejjebb. Nincs ott a NAV-nál belső szabályzat arra, hogy mi az információ útja? Magányos ügynökök hurcolják a dossziékat ide-oda, szín szerinti hasznosítás céljára? Mindenesetre szar ügy.
választópolgár
2016. január 25. 20:41
egyébként rájöttem miért is van ennyi bizottság, és különvizsgálóbizottsága az osztódással szaporodó bizottságoknak. A mélyen tisztelt képviselők a bizottsági tagságukért plusz juttatásra jogosultak, tehát ha elég bizottságban tagok, akkor a képviselői fizetésük dupláját is megkereshetik. Teccikérteni?
gudmen
2016. január 25. 19:51
félö, hogy ha nem jelzi az OLAF a méretes disznoságot..tállai valahogy soha nem értesült volna rola..varga sem hiv össze sajtotájkoztatot az ügyben...szépen csendben belepi hoval a juliusi tél a szarkupacot ahogy megy ez itt magyarhonban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!