LMP: Mészáros Lőrinc 2015 „legnagyobb közpénzlenyúlója”

2016. január 15. 12:24

Az LMP által alapított „Aranytalicska-díjat” minden évben annak ítélik, aki a párt szerint az előző év „legnagyobb közpénzlenyúlója” volt. A tavalyi esztendő alapján ismét Mészáros Lőrinc veheti át az „elismerést”, elsősorban az állami földek megszerzésében nyújtott teljesítményéért – közölte Lengyel Szilvia. 2013-ban még Simicska Lajos nyerte a díjat, tavaly azonban „diszkvalifikálta magát”

2016. január 15. 12:24

Az LMP 2015-re ismét Mészáros Lőrincnek ítélte oda „a legnagyobb közpénzlenyúlónak” járó, az ellenzéki párt által alapított „Aranytalicska-díjat” – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia vidékfejlesztési szakszóvivő.

Azt mondta, a felcsúti polgármester a földprivatizációban felmutatott teljesítményével érdemelte ki a díjat, mert „ekkora hatalmas pofátlansággal végrehajtott lenyúlás nem történt az elmúlt időszakban”. Mészáros Lőrinc a családjával együtt 1400 hektárnyi termőföldhöz jutott mintegy 2 milliárd forint értékben, amiben segítőtársa volt a kormány a társadalom tulajdonának kiárusításával a haveri kör számára – tette hozzá.

A legnagyobb teherbírású stróman 

Lengyel Szilvia Mészáros Lőrincet – akinek érdekeltségei elmondása szerint közbeszerzéseken eddig összesen 37 milliárd forintot szereztek – „valódi reneszánsz embernek” nevezte, mondván, egyszerre foglalkozik sertéstenyésztéssel, húsfeldolgozással, növénytermesztéssel, csatorna- és közműépítéssel, vásárolt focicsapatot, foglalkozik kiskereskedelemmel, de Kőbányán – a sajtótájékoztató helyszínén – egy hűtés- és klímatechnikai cégbe is bevásárolta magát tavaly. „Ő a legnagyobb teherbírású stróman Magyarországon” – fogalmazott az ellenzéki politikus. 

Kijelentette, 2015-ben „Simicska Lajos diszkvalifikálta magát” a mezőnyből, de a múlt év a magyar korrupció történetében is mérföldkő: a kormány legfontosabb feladatává „a központosított, professzionális korrupció kiépítése és működtetése vált”.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. január 15. 21:03
Ennyi irigy cselédet... Reggel óta itt nyomják, beszarok.
Békanász a hasadon
2016. január 15. 13:59
Gondolom, Lengyel Szilvia ősei cselédek voltak. Amit művelnek, az mocskos cselédtempó.
Energetikus
2016. január 15. 13:21
a "Mészáros Lörinc díjat" minden Mandiner kommentelönek, aki 2010 elött hallot csak egy jó szót a felcsúti gázszerelöröl ... - megint lemaradtam ...
3M..
2016. január 15. 13:13
Mészárost a Fidesz, nem hagyja az út szélén. Mézáros helyben lakó "gazda", ahogy az összes többi családtagja is gazda. Viszont a köznép számára csak egy helyben lakó kitömött kulák, aki vastagon belemarkolt a közösbe. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!