Megszüntette a NAV az Ökotárs elleni nyomozást

2015. október 20. 14:32

Az Ökotárs alapítvány keddi, MTI–hez eljuttatott közleményében üdvözölte, hogy a NAV bűncselekmény hiányában megszüntette a Norvég Civil Támogatási Alappal összefüggésben ellenük folyó nyomozást. Szerintük a nyomozás teljes mértékben jogtalan és megalapozatlan volt. Az információt a NAV is megerősítette.

2015. október 20. 14:32

Az Ökotárs Alapítvány üdvözli, hogy a Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) bűncselekmény hiányában megszüntette a Norvég Civil Támogatási Alappal összefüggésben ellenük és az általuk támogatott 17 szervezet ellen folyó nyomozást. A NAV megerősítette az MTI–nek, hogy megszüntette a nyomozást. Az alapítvány keddi, az MTI–hez eljuttatott közleményében azt írta: bebizonyosodott, hogy az Ökotárs és a támogatott szervezetek betartották a jogszabályokat, folyamatosan dokumentálták tevékenységüket, nyomon követték az esetleges változásokat és eleget tettek ellenőrzési kötelezettségüknek is. Álláspontjuk szerint az ügyben indított „jogtalan” nyomozás így teljes egészében megalapozatlan volt, ahogy a támogató országok képviselői is hangoztatták.

Felhívták a figyelmet: a Norvég Civil Támogatási Alap nyílt pályázatok útján az elmúlt két évben összesen több mint 430, különböző területeken megvalósuló civil projekt elindulását és végrehajtását segíthette. Közölték ugyanakkor, hogy az Ökotárs és partnerei, az Autonómia, a DemNet és a Kárpátok alapítvány adószámának sorsa „továbbra is a bíróság kezében van”, de minden jogorvoslati fórumot megkeresnek, hogy bizonyítsák álláspontjukat. A NAV Közép–magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtó– és kommunikációs főosztálya az MTI megkeresésére annyit közölt: október 7–én valóban megszüntették a nyomozást, mivel „a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

A NAV tavaly december 19–én közölte a Magyar Nemzettel, hogy november végén elrendelték a nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a norvég alapok ügyében ismeretlen tettes ellen. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tavaly novemberben tett feljelentéseket a norvég alap vizsgálata során megállapított szabálytalanságok miatt.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. október 21. 00:16
Ha már egy koncepciós eljárást sem tud következetesen végigvinni a narancsállam, akkor komoly strukturális gondok vannak a rendszerrel.
Tintamin
2015. október 20. 21:14
Na, kedves fideszes agyhalottak, lehet elhúzni a retkes picsába sorosozással, norvégozással együtt. Vagy békemenetelni egy öblöset a gyarmatmentesítés érdekében. Majmok...
gudmen
2015. október 20. 21:10
Mora Veronika: http://okotars.hu/sites/default/files/lead/00131950.jpeg Ilyen képet vajon tudkésziteni Lázár vagy Habony Árpi? Kitiltottakkal mizujs? Respect Mora Veronika!
majszter
2015. október 20. 20:39
A Norvég Alap által támogatott szervezetek működése törvényes! pont!!! Most kéne következni ilyenkor egy jogállamban a hamis vád miatti eljárásnak, amelyben a hamis vádlónak a kártérítési kötelezettségét is vizsgálni kell. Mi hiányzik ehhez? A jogállam!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!