Fidesz: Segély helyett munka kell

2015. július 29. 15:02

A munka működik, de a segély nem – közölte a Fidesz. A kormánypárt célja a teljes foglalkoztatás, a politikájában ezért a munkahelyteremtés továbbra is az első. A munkanélküliség tíz éve nem volt ilyen alacsony.

2015. július 29. 15:02

A Fidesz célja a teljes foglalkoztatás, a kormánypárt politikájában ezért a munkahelyteremtés továbbra is az első, mert a munka működik, de a segély nem – közölte a kormánypárt szerdán az MTI-vel.

Közleményükkel Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárának szavaira reagáltak. Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mérésének kezdete, 1992 óta nem dolgoztak annyian mint most, több mint 4 millió 200 ezren Magyarországon, a munkanélküliség pedig tíz éve nem volt ilyen alacsony.

A Fidesz úgy fogalmazott: a baloldal 1,8 millió magyar adófizetőt és több mint félmillió munkanélkülit hagyott maga után, ezzel szemben ma több mint 4 millió 200 ezren dolgoznak és háromszázezerre csökkent az álláskeresők száma; öt év alatt Magyarország európai szinten is az élre került a gazdasági növekedésben és a munkanélküliség csökkentésében.

Hozzátették: a fejlesztési források hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre fogják fordítani és mindig elsőbbséget kapnak a munkahelyteremtő beruházások. Jövőre több munka lesz és kevesebb adó, az szja csökkentésével minden munkavállaló fizetése nőni fog, emellett folytatódik a pedagógusok, az ápolók, az orvosok, a rendőrök, a katonák, a szociális dolgozók béremelése – szögezték le.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2015. július 29. 22:57
Közmunkát 3 hónapra kap valaki, azzal arra az évre ki is pipálták, mint foglalkoztatottat. Kár, hogy egy év 12 hónapból áll... Így egyszerre 100 ezer közmunkás foglalkoztatásával egy év alatt 400 ezer ember kerül foglalkoztatott kategóriába. Ez a statisztika! Más:A közmunkások béréből levonják a járulékokat, és nyilván a munkaadó is fizeti a járulékokat...azaz az állam fizeti saját magának! Ettől aztán acélos lesz a nyugdíjkassza! Akárhogy vesszük, a közmunka nem termel GDP-t, viszont hatalmas közpénzt visz el. Ha 10%-al nőtt a foglalkoztatottak száma, értelemszerűen a GDP-nek is legalább ennyivel kellett volna nőni. Mivel nem így van, a kormány a saját adataival támasztja alá a közmunka értelmetlenségét.
Tintamin
2015. július 29. 21:32
Anyátok picsáját, bazmeg!!!!!!! "A Fidesz célja a teljes foglalkoztatás" MIEZBAZMEG, KOMMUNIZMUS, TI IDIÓTÁK????? Bazmeg, annyire nem értenek ezek a seggarcú barmok a gazdasághoz, hogy még Rákosi is progresszívabb szabadpiaci arc volt, mint ezek a dilettáns segghülyék. Bakker, ki adja a munkát, fideszes agyhalottak?? A vállalkozók. Akiket ti basztattok. A világ legnagyobb adóterhe van a munkabéren, majmok, és akkor ti pofáztok teljes foglalkoztatottságról? Cselédnevelés, basszus. A közmunka a statisztikai hivatalnak jó, az adónkból százmilliárdok mennek el erre a baromságra, ahelyett, hogy a vállalkozások életét nem a NAV-val keseríttetnétek meg, gyökér majmok. Miért? Miért ilyen dilettáns agyhalott senkiházi barmok irányítják az országot???
realista
2015. július 29. 17:53
A Fidesz bravúrosan oldotta meg a dolgot - a munkahelyek számának csökkenésével is növelni tudta a foglalkoztatottságot.
thymian
2015. július 29. 17:50
Ne pofázzatok, csináljátok. De fizetés is járjon vele. Európai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!