Szakképzési megállapodást kötött a kormány a német-magyar kamarával

2015. április 07. 13:09

A duális képzés céljainak elérése érdekében együttműködési megállapodást írt alá az NGM és a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara. Czomba Sándor példaértékűnek nevezte a német képzési modellt.

2015. április 07. 13:09

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára és Dale A. Martin, a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke szakképzési együttműködési megállapodást írtak alá kedden. A lépés célja, hogy közelebb hozza azokat a célokat, amelyeket a kormány a duális képzés beindításával tűzött ki.

Az államtitkár egyrészt arról beszélt, hogy a német és osztrák duális képzés mintául szolgál az egész világnak, így hazánknak sem kellett ezt a rendszert újra feltalálnia, elegendő volt átvenni. Másrészt arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországon működő 6 ezer német vállalkozás közel 300 ezer embert foglalkoztat.

Kiemelte: azok a vállalkozások, amelyek tanulókat alkalmaznak, saját jövőjük legmegbízhatóbb dolgozóit képzik.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2015. április 07. 15:37
Hogyan szolgáljuk ki a német ipar emberigényét avagy a nagy nemzeti függetlenség árúba bocsájtása.Viktor Viktor nem az zemberek oldalán állsz?
csuka
2015. április 07. 14:27
Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara = = FIDESZ MAFFIÓZÓK pénzelverő egyesülete, családi vállalkozásban.
Akitlosz
2015. április 07. 14:06
Számolni tudjanak százig és megértsék német uraik utasításait. Ezt a német képzési modellt már Himmler is bevezette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!