Indexes az év informatikai újságírója

2014. november 21. 17:43

Az Index munkatársa, Tóth Balázs kapta az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat. A díjat az információs társadalom népszerűsítéséért végzett tevékenységért adományozzák.

2014. november 21. 17:43

Idén is átadta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) valamint az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) „Az év informatikai újságírója” díjat. A díjat az az újságíró kaphatja, aki munkájával igyekszik átfogó képet adni az informatika életminőséget javító képességeiről, valamint felhívja a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és munkája a inspiráló lehet az infokommunikációs technológia által nyújtott lehetőségek kihasználására. A Kovács Attiláról elnevezett díjat 2014-ben az Indexes Tóth Balázs kapta.

Tóth 11 éve az Index Tech rovatának szerzője és szerkesztője, előtte két évig a Stop.hu informatikai újságírója volt. A díj indoklása szerint Tóth „egyéni látásmódja, kritikus, néha cinikus megközelítése a más lapokban unalmasnak tűnő témákat is életre kelti. Kevés olyan személyiség van a hazai szaksajtóban, aki végigjárja az országot azért, hogy mindenhol lemérhesse, hogy milyen gyors a mobilinternet. Kevesen veszik a fáradságot, hogy saját magukon is kísérletezve próbáljanak ki mindent, amiről írnak, és kevesen igyekeznek a kényelmes sajtóutak helyett önállóan felfedezni a szakkonferenciákat a valóban érdekes sztorik után vadászva. Tóth Balázsra ez mind jellemző.”

A díjról egy héttagú bizottság döntött, akik külön értékelték, hogy az Index rovatvezetője igyekszik az olvasót a valósággal szembesíteni és a marketing mögé nézni. A díjat – amelyet 2005 óta osztanak ki – 2014. november 20-án, a 8. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián adták át. A Kovács Attila-díjjal tavaly a Magyar Nemzet újságíróját, Molnár Csabát jutalmazták.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. november 27. 09:51
Október 22-e környékén begerjedtek. Azóta több-kevesebb sikerrel kenik a taknyot mindenre és mindenkire. Lassan rájuknézni sem érdemes.
Autofocus
2014. november 27. 09:51
Az a cinikus, rosszhiszemű lekicsinylő undor ahogy a napokban nyilvánosságra került új típusú magyar zongoráról írtak, az kifejezetten bicskanyitogató volt. Az ilyen undorítóan provokatív hangvételű cikkek után érzi úgy az ember hogy sóval kellene az írmagjuk helyét is beszántani az indexeseknek.
abraxas
2014. november 27. 09:51
És meleg is? Mer' ha nem, az diszkrimináció...
kamasuka
2014. november 27. 09:51
Ezen tegnap én is jót röhögtem. Index és bármilyen informatika. Mint index és a F1, index és a külpolitika, index és a belpolitika, index és a mi kell a nőnek, index és a mitől váltópárt az mszp, meg a többi mese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!