Design Terminálból Nemzeti Kreatívipari Központ

2013. november 14. 08:58

Navracsics Tibor jelentette be, hogy 2014-től kiemelt kormányzati háttérintézmény lesz a Design Terminálból. Az intézmény Befektetési Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságot hoz létre és megalapítja az Év Kreatív Vállalkozója Díjat.

2013. november 14. 08:58

2013. november 14-17. között Startra kész Magyarország! címmel négynapos rendezvénysorozatot tartanak a Design Terminálban, mely a leginnovatívabb magyar technológiai vállalkozások fejlesztéseit mutatja be a nagyközönség számára. A szakkiállítás többek között olyan témákkal foglalkozik, mint a mesterséges intelligencia, a robotika, a neurotechnologia vagy a 3D nyomtatás. Kiderül, hogyan befolyásolják majd életünket a következő évek technológiái, de szó lesz arról is, miként kerülhet a jövő sikercégei közé egy magyar vállalkozás.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán, a rendezvény előtt jelentette be, hogy az eddig eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től így kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ néven. Feladata a kreatívipari ágazatok (így az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar vagy éppen az urbanisztika) ösztönzése, új magyar vállalkozói sikertörténetek elősegítése lesz. A miniszter kiemelte: az országnak akkor van esélye, ha innovatívak vagyunk, nyitottak vagyunk az újdonságra és bízunk magunkban. Navracsics ezt látja a Design Terminálban is, amit a Singularity Universityvel történő együttműködés is bizonyít.

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója a 2014-es év terveiről szólva hangsúlyozta: a szervezet segíteni fogja a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájárul Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozicionálásához is. A jövő évi tervek közt szerepel az Év Kreatív Vállalkozója Díj megalapítása és sikeres fiatal kreatívipari vállalkozók példáinak népszerűsítése is. Emellett létrejön a Design Terminál Befektetési Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága, mely kockázati tőkealapok figyelmét irányítja majd kezdő, ám gyors növekedést ígérő magyar kreatívipari vállalkozásokra. 

(Gordon Eszter fotójával.)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!